Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a fiúk

Az akadémia U15-ös csapata a Nyíregyháza otthonából, emberhátrányban ellenére egy ponttal tért haza.

0

28-1-300x210 Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a fiúk

Ki-ki mérkőzést játszott Szűcs János együttese a Nyíregyházával, mindkét gárda győzelemre játszott, felvállalták a támadófutballt. Akadémistáink fegyelmezetten és zártan védekeztek, labdaszerzések után jól mentek át támadásba, volt több lehetőségük is a gólszerzésre. A 66. percben Tömöri Martint az ellenfél támadója meglökte kirúgás közben, amit kapusunk meggondolatlanul, egy rúgó mozdulattal díjazott, őt pedig a játékvezető jutalmazta piros lappal. Ami viszont érthetetlen, ha már a spori túl szigorúan kiállította játékosunkat, miért nem adott sárgát az ellenfél támadójának. Ráadásul nem csapatunk javára ítélt szabadrúgást, hanem a hazaiaknak. Érdekes értelmezése ez a szabályoknak! Mivel mezőnyjátékos, Harcsa Dávid állt a kapuba, innentől már csak az lehetett a cél, megőrizni a kaput a góltól. A szabolcsiak minden lehetséges szögből próbálkoztak átlövésekkel, de védelmünk hősiesen blokkolta a kísérleteket és sikerült megmenteni az egyik pontot.

Szép volt srácok!

Nyíregyháza – DVSC-DLA: 0:0

DVSC-DLA: Tömöri, Lénárt, Lázók, Székelyhidi, Virág (Bigun 56’), Krajcsovics, Tóth B., Vajda (Széles 74’), Nagy R., Kovács, Karmacsi (Harcsa 47’)

Edző: Szűcs János

Kiállítva: Tömöri 66’

Szűcs János: Sajnos nem tudtunk a legerősebb kerettel kiállni a mérkőzésre, több meghatározó játékos hiányzott, ennek ellenére nagyon stabilan játszottunk. Ellenfelünk nem talált rajtunk fogást, sőt, nekünk voltak ígéretes lehetőségeink, de még a kapufa is a Nyíregyházát segítette. Sajnos a 66. perctől emberhátrányban játszottunk, a játékvezető túl szigorúan, piros lapot adott kapusunknak, így mezőnyjátékost kellett a kapuba állítani. A csapat viszont hősiesen küzdött, ellenfelünk hiába próbált minden helyzetből lőni, megőriztük kapunkat a góltól. A csapat jó teljesítményt nyújtott, fizikálisan rendben voltak a fiúk, fegyelmezetten, betartva a taktikai utasításokat játszottak. Úgy gondolom, a mérkőzés összképét tekintve, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, mint a Nyíregyháza, de minimum az egy pontot megérdemeltük.