Máthé Csaba: “egy nagyon jó kis társaság formálódott a játékosokból”

Előkészítő A csapatunk stábjának a tavalyi szezon elején számos problémával kellett szembenézni, különösen a játékosok eltérő képzettségi szintjének okán. Az idény végül egészen jól alakult, de addig az együttesnek komoly munkát kellett elvégeznie.

0

168e67c60a08d5905e78a6115c4d6b4e-300x200 Máthé Csaba: "egy nagyon jó kis társaság formálódott a játékosokból"Fotó: debrecenihoki.hu

Felkészülés a 2018-19-es bajnokságra

„A múlt év augusztusának elején az előkészítő korosztály edzőtáborozással nyitotta meg a jeges felkészülést. Az első kihívás az volt, hogy megtaláljuk az A-csapatba nevezhető játékosokat. A srácok igen jól vették az akadályokat, az edzések látogatottsága is jól alakult. A szülők is sokat segítettek, hiszen napi három edzésre kellett hozni-vinni a gyerekeket. Azonnal észrevettük, hogy komoly munka áll előttünk, ha élvezhető meccseket akarunk vívni a bajnokságban. Ezért a fizikális fejlesztés mellett nagy hangsúlyt helyeztünk az egyéni technikai képzésre. Szeptemberben két barátságos mérkőzésen léptünk jégre a miskolci U 12-es csapat ellen, ahol kitűnt, hogy elég nagy hátrányban vagyunk velük szemben. Növelni kellett a felkészülés iramát, ami sikerült is, annak köszönhetően, hogy október elején kinyitott a 2. pálya, így normális tempóban tudtunk edzeni.”

A bajnoki mérkőzések értékelése

„Október 6-án kezdtük el a bajnokságot és az elején bizony voltak problémáink az ütőkezeléssel, a koritechnikával és a helyzetek kihasználásával. Aztán, ahogy sorjáztak a meccsek, fokozatosan egyre jobban belemelegedtünk a játékba. Az év végéhez közeledve már egészen jól alakultak a dolgok, tehát a magasabban képzett csapatokkal szemben is jó mérkőzéseket játszottunk. A 2007-es játékosaink részt vettek az U 13-as CJHL tornán Sanok-ban, de nehezen találták meg azt a magasabb tempót, amit az ellenfelek diktáltak. A történtekből okulva áttértünk a heti 5 edzésre, ami azt jelentette, hogy keddi napokon reggel hat órától is tréningeztünk. A kora reggeli edzéseken 80% felett volt a látogatottság, ami örömteli volt számomra, mert egyértelműen jelezte; a játékosok belátták, hogy jobb eredményt csak több munkával lehet elérni. Február elején éreztem, hogy elértük azt a szintet, amit augusztusban szerettem volna megközelíteni. Az itthon rendezett, harmadik CJHL tornán már egy teljesen más csapat volt a jégen, mint az év elején Sanok-ban. A srácok ekkorra már nagyon közel kerültek az ellenfelekhez. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egy héttel később rendezett DEBALU Kupán már felvettük a fordulatszámot az A-csoportos ellenfelekkel szemben, a meccsek minősége is egyre jobban alakult. Áprilisban ellátogattunk a ljubljanai U 11-es tornára is, ahol felmértük, hogy a keretből kik lehetnek azok, akik szerephez juthatnak a következő idény U 12 A-csapatában. Természetesen a névsort még véletlenül sem zártuk le, ebbe a körbe bármelyik jól teljesítő játékos bekerülhet. Egyébként a 2019-20-as szezon kezdete sem lesz könnyebb, mint a tavalyi volt, a jelenlegi keret 60-70%-a korosztályt vált, tehát teljesen új csapatot kell felépíteni.”

A 2018-19-es idény összegző értékelése

„A bajnoki találkozók és a tornák összképe egyértelműen pozitív volt, nagy örömömre szolgált, hogy ezek után méltóképpen fejeztük be a szezont. Úgy vélem, hogy egy nagyon jó kis társaság formálódott a játékosokból és hiszem azt, hogy ha továbbra is beleteszik a szükséges munkát a felkészülésbe, annak hosszú távon is meglesz az eredménye. Bízom abban, hogy néhányukat viszontláthatjuk akár a felnőtt mezőnyben is.”