Kaszás János: „A gyerekek hozzáállása az edzésekhez mindig jó”

A DVSC-DLA U7-es csapatának edzője értékelte az elmúlt egy évet.

0

02-300x188 Kaszás János: „A gyerekek hozzáállása az edzésekhez mindig jó”

Ebben a korban még nem mérlegelnek

Óvodáskorú gyerekről beszélünk, az egyik legfontosabb feladatunk a képzés mellett, hogy megszerettessük velük a labdarúgást. Azokat a feladatokat, amiket elterveztünk, maradéktalanul elvégeztük, szerencsére semmi nem hátráltatta a munkát. Volt ugyan egy-két betegséghullám, de komoly fennakadást nem okozott a munkában. A gyerekek hozzáállása az edzésekhez mindig jó, ebben a korban még nem mérlegelnek, minden feladatot a lehető legjobban, nagy erőbedobással végeznek, ezért is jó velük dolgozni, jó látni, mennyire fogékonyak. Vannak, akik gyorsabban fejlődnek, vannak, akik lassabban, de ez életkori sajátosság, éppen ezért jó, hogy az akadémia mellet működik a Loki Focisuli. Azok, akik lemaradásban vannak, átkerülnek, de ez nem azt jelenti, hogy nem jöhetnek vissza, ha látjuk a fejlődést, újra visszatérnek hozzánk, a két csapat közt folyamatos az átjárás. Erre azért van szükség, hogy mindig legyen sikerélmény, ha mondjuk párharcok gyakorlásánál egy ügyesebbel kerülnek össze, aki mindig nyerni fog, ez a sikerélmény elmarad. Ez egy folyamat része, ez szolgálja legjobban a fejlődést, szerencsére ezt a szülők is maximálisan megértik.

Lelkesek, jó a hozzáállásuk

Az edzések mellett Bozsik tornákon vettünk részt, ebben a korosztályban még három a három ellen, kapus nélkül zajlanak a mérkőzések, a srácok nagyon lelkesen, jó hozzáállással játszottak. Mivel kicsikről beszélünk, eleinte még kevés köszönt vissza abból, amiket edzéseken gyakoroltunk, de ahogy telt az idő, már egyre több dolog láttam viszont a pályán. A tornákon szinte mindig teljes létszámmal vettünk részt, elvétve voltak hiányzók, ehhez kellenek a szülők is, hiszen sokszor ők hozzák-viszik a gyerekeket, lemondva hétvégi szabadidejükről, a kicsik érdekében.

Két tornával zárják az évet

Még két tornán fogunk részt venni, szombaton Gödöllőre utazunk, majd egy hétre rá Hajdúnánáson zárul az idei programunk. Augusztusban kezdjük újra a munkát, még pontos időpont nincs, addig a megérdemelt pihenésüket töltik a gyerekek. A következő szezonban sok újdonsággal fognak szembesülni, véget ér az óvodás korszak, kezdődik az iskola, illetve a 4+1-es játék, ahol már a kapus is szerepet kap. Köszönöm a gyerekeknek az egész éves munkát, a szülőknek pedig a támogatást.