Arany Rebekáék csoportelsőként a középdöntőben

A magyar női a női junior válogatott tíz góllal győzte le a spanyolokat, a DVSC Schaeffler játékosa, Arany Rebeka ötször volt eredményes.

0

66518798_2418177184910225_4424818206196105216_n-300x187 Arany Rebekáék csoportelsőként a középdöntőben

Százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott a középdöntőbe a női junior válogatott a győri rendezésű Európa-bajnokságon, miután harmadik csoportmérkőzését is megnyerte Golovin Vlagyimir együttese. A csoportkör utolsó fordulójában ezúttal Spanyolországot győzték le a mieink 10 góllal. A középdöntőben kedden a norvégokkal, szerdán pedig a románokkal találkozik a magyar együttes. A továbbjutással a magyar válogatott biztosította részvételét a jövő nyári, romániai U20-as világbajnokságon.

Női U19-es Európa-bajnokság, csoportmérkőzések:
MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 33-23 (18-11)
Győr, játékvezetők: Ismailj, Nenad.

MAGYARORSZÁG: Herczeg, Szabó D. (kapusok), Albek 1, Arany 5, Bánfai 2, Kácsor 7, Kellermann 1, Kuczora 1, Pál 3 (3), Schatzl, Simon 3, Stranigg 3, Szilovics, Tóth 5, Vámos 2, Zsiborás

Edző: Golovin Vlagyimir

SPANYOLORSZÁG: Wiggins, Luzuriaga (kapusok), Alvarez, Arcos 8, Bengoetxea 1, Capdevilla, Fernandez, Gil, Loidi 1, Morales 2, Moreno 2 (1), Palomo 1, Santome, Sobrepera 1 (1), Spugnini 6, Vallina 1

Edző: Alvarez Arruti Imanol

Golovin Vlagyimir, szövetségi edző:  Nagyon sokat kellett dolgozni ezen a mérkőzésen. Rengeteg gyors tempóváltásra volt szükség és örülök neki, hogy megvalósították ezt a lányok. A következő két meccs még nehezebb lesz, éppen ezért boldog vagyok, hogy meccsről-meccsre egyre magabiztosabbak és jobbak vagyunk, azonban a védekezésünkön még mindig van mit csiszolni. Számítanunk kell rá, hogy jóval futósabb csapatokkal találkozunk majd, akik magasabb színvonalon űzik a kézilabdát, mint az eddigi ellenfeleink a mostani csoportunkban. Holnap igyekszünk felkészülni a következő összecsapásokra. Először kondizunk, de utána elemzünk és taktikázunk.

Arany Rebeka: – Nagyon jól tudtuk alkalmazni a taktikát, amit megbeszéltünk a mérkőzésre. A legfontosabb, hogy nyertünk, az már másodlagos, hogy ma több góllal is hozzá tudtam járulni a győzelmünkhöz. Lépésről lépésre haladunk, úgyhogy még nem készültünk a középdöntős ellenfeleinkből, de a holnapi szabadnap erre lesz tökéletes. Mind Romániával, mind Norvégiával találkoztunk már nagyobb világversenyeken, szóval nem lesz teljesen új az a játék, amit ők képviselnek.

Középdöntő:
Július 16., kedd: 18:30 Magyarország-Norvégia
Július 17., szerda: 18:30 Magyarország-Románia