Rajtol a Campus Sportfesztivál

A Campus Fesztiválhoz kapcsolódóan idén már 11. alkalommal rendezik meg a Campus Sportfesztivált, amelyre csaknem ezer hazai és határokon túli hallgató nevezett. Négy sportágban pattog a labda kedden és szerdán a Dóczy utcán.

0

20180717-233-300x200 Rajtol a Campus Sportfesztivál

Kispályás labdarúgásban, strandröplabdában, 3X3 kosárlabdában és tollaslabdában mérhetik össze tudásukat és ügyességüket a felsőoktatásban tanulók két napon keresztül a Debreceni Egyetem Sportközpontjában.

A szervezők összesen 36 intézmény hallgatóinak részvételét regisztrálták. A nagy hazai felsőoktatási intézmények – mint a Corvinus, a BME, az ELTE, vagy épp a Miskolci Egyetem – mellett a többi közt Dániából, Angliából, Skóciából, Erdélyből, a Felvidékről és Kárpátaljáról, is érkeznek hallgatók a kétnapos megmérettetésre. Természetesen minden sportágban „harcba szállnak” az érmekért és értékes díjakért DEAC-csapatok, vagy debreceni egyetemi hallgatók. A legtöbben a kispályás futball küzdelmeiben vesznek részt, 36 csapat mintegy 400 sportolója rúgja majd a bőrt. A 3×3-as kosárlabdára 19, míg a strandröpire 40 alakulat nevezett. A tollaslabda bajnokságra pedig 31 egyéni versenyző jelentkezett.

A négy sportág küzdelmei mellett a közösségépítésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. Kedden több kísérőprogram, például a teqball, a sörcurling, vagy épp a footgolf segítségével is igyekeznek „összehozni” a különböző egyetemek hallgatóit.

A verseny célja a sport és a sportolás népszerűsítése, olyan közösségi esemény megteremtése, ahol a különféle oktatási intézmények szurkolói és versenyzői kapcsolatot tudnak egymással építeni. A Campus Sportfesztivál a Campus Fesztivál kapcsolt rendezvénye, mely összeköti a sportot és a szórakozást.