Jól szerepeltek röplabdázóink az országos bajnokságon

Az 5. helyen végeztek a debreceni strandröplabdázók a Lupa tónál megrendezett MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság döntőjében, ahová a 16 legjobb magyar páros kapott meghívást.

0

lupa-300x169 Jól szerepeltek röplabdázóink az országos bajnokságon

A döntőre való felkészülés sajnos nem sikerült a legjobban, ugyanis a versenyt megelőző héten nem tudott együtt készülni Mészáros Zoltán és Budai Balázs, mivel Zolinak az egész hetet Németországban kellett tölteni munkahelyi elfoglaltság miatt, ahol ráadásul egy megfázást is összeszedett, így a szombati versenynap végére már torokgyulladása is volt.

A szombati nap első mérkőzését a Pető Levente/Kovács Boldizsár páros ellen kezdték Balázsék és két szoros szettben győztek, így egyenes ágon folytathatták a versenyt.

A következő mérkőzésen már a legjobb hatba kerülésért játszhattak a fiúk, azonban az ellenfél a magyar bajnok Soós Izsák és párja, Rozgonyi Bálint volt. Az első szett szoros csatát hozott, de nyertek a debreceni fiúk, azonban a második szettben Soósék egyenlítettek, így következhetett a mindent eldöntő harmadik játék. Ahogy várható volt, egyik csapat sem adta könnyen magát, fej-fej mellett haladtak, végül Zoli és Balázs 18:16 arányban győztek, ezzel beverekedték magukat a legjobb hatba.

A következő körben az első fordulót megnyerő Oláh/Stréli duó következett, itt már nem sikerült folytatni a jó szériát és 2:0-ra vereséget szenvedtek a cívisvárosiak.

Ezzel a vereséggel sem volt még minden veszve, következhetett a vigaszág ahol az Oszlányi/Domján párossal találkoztak, akik  nagy meglepetésre legyőzték a Kiss Nicholas/Molnár István kettőst, így velük kellett megmérkőzni a legjobb négybe kerüléséért.

A mérkőzés első szettjét Balázsék nyerték, majd a másodikban 20-19-es állásnál meccslabdáról veszítettek, majd ellenfelük lendületből megnyerte a harmadik szettet is.

Az elszalasztott lehetőség ellenére összességében egyre feljebb lépdeltek a srácok az idei szezonban, a mostani 5. helyezéssel az idei legjobb eredményüket érték el.