Csapat Eb: Debreceni atléták értékeltek

Augusztus 9. és 11. között rendezték Norvégiában a Csapat Európa-bajnokságot. A Debreceni Sportcentrum- Sportiskola három atlétája volt tagja a magyar csapatnak.

0

atl.-ob-695x420-1-300x181 Csapat Eb: Debreceni atléták értékeltek

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a kontinensviadal résztvevőit, a hideg, szeles, esős időt még jóindulattal sem lehetett atlétabarátnak nevezni. A nehéz körülmények ellenére a debreceni trió, Kozák Luca, Szilágyi Réka és Koroknai Tibor jó teljesítményt nyújtott, a három napos viadalról két ezüst, egy bronzéremmel és két hatodik hellyel tértek haza.

Kozák Luca: Az időjárási körülmények nagyon megnehezítették minden versenyző dolgát, hideg volt, erősen fújt a szél, esett az eső, ez rá is nyomta a bélyegét a teljesítményekre. Az első futásom nem volt „megfeszülős”, az eleje elég gyengére sikerült, nem volt meg a sebesség sem, inkább úgy lehetne mondani, „leiskoláztam” a 100 gátad. Ráadásul a 8-as pályát kaptam, de az volt a lényeg, hogy bekerültem a döntőbe. Egyébként senki nem futott jó időt, viszont ezen a versenyen nem az időeredmény a legfontosabb, hanem a pontok gyűjtése. A döntőben már összeszedett voltam, az eleje is jó volt, de nagyon húztam balra a többiek felé, mivel mellettem nem futott senki. Visszanéztem, szerintem nem 100 gátat futottam, hanem 103-at. A váltóban eddig egyszer sem futottunk a mostani felállásban, biztonsági váltásaink voltak. Az ezüstéremhez kellet egy kis szerencse is, harmadikként vettem át a botot, úgy 80 méternél az előttem futó ír lánynak leesett a parókája!, ami megzavarta, így sikerült megelőznöm. A másik futamban a hollandok elejtették a botot, a győztes váltó viszont rosszabb időt futott, mint mi, így az ezüstérmet szereztük meg. Mindent figyelembe véve, elégedett lehetek, úgy érzem, jó formában vagyok.

Szilágyi Réka: Van bennem egy kis csalódottság érzés az ezüstérem ellenére, mert jó formában éreztem magam, szerettem volna nagyobbat dobni az 57.97-nél. Az időjárás viszont közbeszólt, hideg volt, esett az eső, a bemelegítés is tovább tartott, a kötések is eláztak. Mivel nem melegedtem be rendesen, a mozgásom is lassabb volt, a vizes talaj miatt a lábmunkám sem volt tökéletes. Annak viszont nagyon örülök, hogy 67 és közel 64 méteres dobókat sikerült legyőznöm. Most nem sikerült teljesítenem a vb szintet, de erre bőven lesz még alkalmam.

Koroknai Tibor: Nagyon készültem erre a versenyre, reménykedtem abban, hogy viszonylag jó időt fogok futni, sajnos a rossz időjárás miatt ez nem sikerült. Nagyon erős szél fújt, ez teljesen összezavarta a ritmusomat, ezért elég komoly hibáim voltak. Erőnlétileg viszont rendben vagyok, már az a bizonyos fal is leomlott a táv végén, úgy gondolom, ha lesz egy olyan versenyem, ahol ideális körülmények közt futhatok, jó időt érhetek el, erre akár már a hétvégén lehetőségem lesz.