Eötvös Kupa: Színvonalas mérkőzésekkel zárult a szabadtéri torna

Ismét több nemzet játékosai osztoztak az idei strandröplabda Eötvös Kupa érmein, hétvégén már a teremröplabda verseny zajlanak.

0

strand6-258x300 Eötvös Kupa: Színvonalas mérkőzésekkel zárult a szabadtéri torna

Az Eötvös Kupa eddigi története során már 5 földrész 51 országából érkeztek játékosok. Az idei tornán ez a szám tovább emelkedett, hiszen a torna történetében először játszottak a strandröplabda-versenyen játékosok Indiából, Nigériából és Vietnamból. Rajtuk kívül számos országból érkeztek résztvevők, de a hazai párosok színvonalára se lehetett panasz, a Gödöllői RC és a KSE jóvoltából több érem itthon maradt, de a miskolci és hajdú-bihari játékosok is tudtak kellemes meglepetéseket okozni.

A hölgyek hat kategóriában (U12, U14, U16, U18, U20, felnőtt) Hajdúnánáson hat pályán, míg a férfiak két kategóriában (U18, felnőtt) Hajdúböszörményben három pályán játszottak szerdán, míg csütörtökön a vegyes  párosok mérkőzéseire került sor Hajdúnánáson. A két nem küzdelmeire összesen tíz ország játékosai neveztek.

Az időjárás egy ideig kegyes volt a strandröpisekhez, de a nap végén erős szél tette nehézzé a körülményeket.

A hölgyeknél, a legfiatalabbaknál Breuer Mirtill (Kertvárosi SE) és Kövesdi Réka (Gödöllői RC) gyakorlatilag leiskolázták a mezőnyt, végig magabiztos győzelmeket aratva diadalmaskodtak. Második helyen végzett Drén Eszter és Asztalos Dorina (Hajdúböszörményi TE) megelőzve klubtársaikat, Bata Noémit és Molnár Jankát.

Az U14-es kategóriában teljes gödöllői siker született, minden érmet a klub játékosai vehették át Dr. Csiszár Imrétől, Hajdúnánás alpolgármesterétől. Az aranyakat Bútor Anna és Szabó Anna, az ezüstöket Kristóf Dóra és Ligárt Anna, a bronzokat pedig Gyebnár Fanni és Lukács Berta.

Az U16-os kategóriában Larisa Cuc és Diana Micula (CSS „Avram Iancu” Stei, Románia) vehették át a szép kupákat, érmeket és a Hajdúnánás Önkormányzata által felajánlott, helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot, amelyet a többi kategória győztesei is megkaptak. A képzeletbeli dobogó két másik fokára az Eötvös DSE két tehetséges játékosa Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra került, megelőzve Nagy Flórát és Vincze Pannát (Miskolci VSC-MVSI).

Az U18-osoknál alakult a legváltozatosabban az élmezőny. Az első helyen az a Finnországból érkezett Sinitta Mennala és Melina Riepponen végzett, akiket a legelső mérkőzésen még 21:15-re legyőzött a későbbi második helyezett Kovács Anett és Kozma Kitti (Eötvös DSE). A harmadik helyre az indiai válogatott Disha Ghosh ért be alkalmi párjával, Pálfi Kittivel (Eötvös DSE).

Az U20-as kategóriában megismétlődött az U14-es döntő, ugyanis a Gödöllői RC fiatal reménységei egy merészet gondolva beneveztek az U20-as versenybe is, és bebizonyították, hogy már nemcsak reménységek, hanem érett játékosok. Bútor Anna és Szabó Anna valamint Kristóf Dóra és Ligárt Anna mögött a harmadik helyet a vietnami Lucia Vu Mai szerezte meg Gagyi Emese Angyalkával, aki így sorozatban hatodszor szerzett érmet az Eötvös Kupán, így elmondhatja, hogy a verseny kezdete, 2014 óta mindig érmes helyen végzett.

A felnőtt női mezőnyben csak a végjátékban dőlt el az aranyérem sorsa. A győztes végül a Kovács Lilla – Takács D. Orsolya páros lett. A második helyet Ratkos Petra és Szilágyi Csenge szerezték meg, A bronzérmeket Dr. Kovács Katalin és Korompay Zsuzsanna Vehették át.

Az erősebb nemnél az U18-as kategória bronzérmei Oroszországba kerültek, Frol Viktor és Rykov Andrei nyerték őket. Második helyen zárt Szabó György és Pásztor Imre (Gödöllői RC). A győztes az Andorkó Tamás – Gyulai Ádám (DEAC) kettős lett.

A férfi felnőtt mezőnyben bronzérmet szerzett az ukrán Vasyl Klevlanyk – Vladik Kozman páros. Nagyot küzdve szerezte meg a második helyet a Lakatos Attila (Pénzügyőr SE) és Pilka Gábor (Eötvös DSE). A mezőny élén a Hubicska Patrik és F. Nagy Bence végzett.

A vegyes párosok számára a torna történetében másodszor rendeztek versenyt. A 17 páros közül a férfi mezőnyben is győztes Hubicska Patrik diadalmaskodott Puskás Fanni oldalán. A második helyet a férfiaknál második Lakatos Attila vehette át Kiss Viktóriával együtt. A harmadik helyért járó érmek Ratkos Petra és Kusnyér Gergő nyakaiba kerültek.

Az Eötvös Kupa 2019. augusztus 23-25. között teremben folytatódik.