50%-os mérleggel kezdtek fiataljaink a nemzetközi tornán

Szeptember 6-án elkezdődtek az osztrák bázisú U 16-os nemzetközi torna küzdelmei. A sorozatra összesen 22 csapat nevezett, 10 osztrák, 7 magyar, 3 szlovén, valamint egy-egy cseh, illetve horvát.

0

defaultnews_u16-1-300x200 50%-os mérleggel kezdtek fiataljaink a nemzetközi tornán

Négy kiemelt együttes – a Klagenfurt, a Villach, a Fehérvár és az UTE – automatikusan bekerült a negyeddöntőbe, míg a többieknek selejtezőt kell játszaniuk. A debreceni srácokat a MAC-al és a Vasassal együtt a magyar A-csoportba sorolták, akik a zalaegerszegi előcsatározások során az osztrák B-csoport tagjaival (EAC Junior Capitals, EHC Lions és az Okanagan) kerültek szembe. A mieink a nyitónap estéjén a bécsi fiatalokkal találkoztak.

Az 1. harmadban gyorsan vezetéshez jutottak a mieink. 01.05-nél az osztrák csapatból Poisinger 2+10 percet kapott palánkra lökésért, az emberfórt 01.41-nél Révész Levente váltotta gólra. Sajnos a szabálytalanság nyomán Gönczi Gergő megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A 3. percben Rózsa Botondot állították ki, ezt azonban kivédekezték a debreceniek. A harmad hátralévő részében végig fölényben hokiztunk, de két nagy helyzetünk is kimaradt, így végül egy gólos előnnyel zártuk az első periódust.

A 2. játékrész legelején a srácok növelték az előnyüket; 21.41-nél szép egyéni akció nyomán Révész Levente a kapust is kicselezve talált be a bécsiek hálójába. A harmadban fölényt harcolt ki debreceni együttes, a kapura lövések aránya 12-8 volt a javunkra, több gól azonban nem esett. A két gólos vezetés kulcsa az volt, hogy sikerült egymás után három emberhátrányt kivédekezni.

A 3. etapban gyorsan szépített Junior Capitals, a gólt a 43. percben Sheard szerezte, 52.02-nél azonban Aranyos átadásából Szeferinkin visszaállította a 2 gólos különbséget. Gyorsan pörögtek az események; nem egészen két perccel később Schorna találatával feljebb zárkózott a vetélytárs. 56.24-nél az ellenfél lehozta a kapusát, Novák Benedek pedig gyorsan kihasználta a kínálkozó lehetőséget. A meccs vége igencsak izgalmasra sikeredett; 57.20-nál Szeferinkint ültették ki, de ebből a szituációból is a mieink jöttek ki jobban; az 58. percben Révész Levente indult rá egy előre vágott korongra és újabb üres kapus találattal beállította az 5-2-es végeredményt.

U 16 Nemzetközi Torna
Debreceni HK – EAC Junior Capitals 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)
Gólszerzők:
 Révész L.(3), Szeferinkin és Novák, illetve Sheard és Shorna

Okos Csanád: „Az első perctől kezdve jól álltunk bele a mérkőzésbe és végig domináltunk. Jól védekeztünk, határozottak voltunk támadásban is, végül teljesen megérdemelten húztuk be a győzelmet. A 3. harmad elején egy kicsit magunkra engedtük az ellenfelet, de ez a meccs végeredményét nem befolyásolta.”

A második mérkőzésüket is lejátszották a debreceni serdülők az U 16-os EBEL Nemzetközi Tornán. Soros ellenfelük az EHC Lions együttese volt, akik az első találkozójukon kiütéses vereséget szenvedtek a MAC Budapest csapatától.

Az első harmad álomszerűen kezdődött a mieink számára, Kovács Balázs már az 50. másodpercben megszerezte a vezetést, alig egy perccel később Fehér Zalán talált be. A 6. és a 13. percben Kovács Balázs kétszer is beköszönt, majd kevéssel a harmad vége előtt, Karajos góljával szépített az ellenfél.

Elképzelhető, hogy 2. játékrész elején a fiúk már azt hitték, a zsebükben van a meccs, az ellenfél azonban másként gondolkozott. 20.35-nél Krcmar szólóból szépített, majd List és Krcmar újabb gólja következett. 32.06-tól emberelőnyben játszhattunk, nem sikerült azonban gólt szerezni, ehelyett Krcmar találatával már az osztrák csapat vezetett. Okos Csanád kapust cserélt, Végh Dániel érkezett a debreceniek ketrecébe.

A 3. harmadban 42.50-nél Krcmar megint emberelőnyből szerzett gólt, majd röviddel később Kovács Balázs szintén emberfórból szépített. A találkozó utolsó perceiben a rendkívül eredményesen hokizó Krcmar kétszer is meglepte a mieink hálóőrét, majd az utolsó percben Révész Levente állította be a végeredményt.

Ezt a találkozót két egymással szöges ellentétben álló részre lehet bontani. Nagyjából az 1. harmad végéig tartó részben az történt a pályán, amit a mieink akartak, a fiúk jól és gólerősen játszottak. A 2. játékrésztől kezdve azonban a visszájára fordult minden, az ellenfél új erőre kapott és lerohanták a mieinket. Nem mondhatjuk azt, hogy a debreceniek leálltak, hiszen dolgoztak, támadtak, a 3. harmadban 16-9-re nyerték a kapura lövéseket. Hogy pontosan mi történhetett a remekül induló, de kudarccal végződött mérkőzésen, azt egy alapos csapatszintű elemzés révén lehet majd kideríteni.

U 16 Nemzetközi Torna
Debreceni HK – EHC Lions 6-8 (4-1, 0-4, 2-3)
Gólszerzők:
 Kovács B.(4), Fehér Z., és Révész L., illetve Krcmar (6), Karajos és List

Okos Csanád: „Az első harmad 15. percéig kifejezetten jól és eredményesen hokiztuk. Ebben az időszakban minden összejött a srácoknak, szinte valamennyi lövésünk betalált. A 2. harmadtól kezdve viszont fordulatot vettek a dolgok; mi puhán és enerváltan játszottunk, az ellenfél pedig kezdett felébredni. Próbáltunk nyomást gyakorolni rájuk, eközben ők lekontráztak minket, szólókat vittek és lőtték a gólokat. A 3. játékrészben valamivel jobban ment a játék, de fordítani már nem tudtunk. Az természetesen pozitív, hogy hat gólt szereztünk, összességében azonban nem vagyok elégedett, ezt a meccset hozni kellett volna. Remélem, hogy a történtekből mindenki levonja a konzekvenciát és holnap minden tőle telhetőt megtesz a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.”