Végig uralva a meccset nyertek az ifik

A múlt szombaton lejátszott hazai találkozó után, szerda este újabb bajnoki meccsen lépett a jégre a DHK ifi csapata.

0

defaultnews_u18-2-300x200 Végig uralva a meccset nyertek az ifik

Az ellenfél ezúttal a KMH együttese volt és az erőviszonyok ismeretében mind a stáb, mind pedig a szurkolók győzelmet vártak a srácoktól.

A mérkőzés első góljára a 3. percig kellett csak várni; 02.22-nél Diószegi akciója hozta meg a vezetést, majd alig négy perccel később Bartók értékesítette Szabó Kornél gólpasszát. 16.54-nél ismét Diószegi talált be, a gólt Dorogi és Szabó Kornél készítették elő. A harmad utolsó percében Balázsi szépített, de ez nem változtatott a mieink nyomasztó fölényén, 7-19 volt a kapura lövések száma.

A 2. játékrész első percében, áthúzódó emberfórban Sándor Bence volt eredményes, aki alig 6 perccel később egyenlő létszámban ismételte meg a produkciót, a változatosság kedvéért Szabó Kornél passzából szerzett gólt. 28.27-nél Fucskó örülhetett, majd újfent Bartók, míg 31.58-nál emberelőnyben Ujj Zalán következett. A harmadból hátralévő időben még kétszer játszhattunk fórban, gólt szerezni viszont nem sikerült.

A 3. harmadot egy kihagyott emberelőnnyel kezdték meg a mieink, majd Szeidl révén szépített a KMH. A záró periódusban csökkent a nyomásunk, ezt jelzi, hogy mindössze egyszer találtunk be; az 54. percben Bartók állította be a végeredményt.

Végig nagyon sima mérkőzésen, magabiztos játékkal nyert a debreceni legénység. Különösen nagy kedvvel és eredményesen hokizott az első ötösfogatunk, a kilenc gólunkból nyolcat ők szereztek.

KMH SE – Debreceni HK 2-9 (1-3, 0-5, 1-1)
Gólszerzők: 
Bartók (3), Diószegi (2), Sándor B.(2), Ujj Z. és Fucskó. illetve Balázsi és Szeidl

György József: „Nem tudok sok mindent mondani erről a mérkőzésről. Az első perctől uraltuk a játékot, elég nagy volt a különbség a két csapat között. Az első sor ezúttal is remekül játszott; 8 gólt szereztek, ebből kettőt emberelőnyből. Az egyetlen hiányérzetem, hogy adódott még egy pár emberfórunk, ahol szépen kijátszottuk a helyzetet, de túlbonyolítottuk és a befejezéseknél sem voltunk mindig eléggé élesek. A második sor is nagy nyomást tudott helyezni az ellenfélre. Sok szép támadást vezettek, a góllövés egyiküknek sem ment, de nem is kaptak gólt. A harmadik sor egy gólt tudott szerezni; egy távoli lövés pattant meg a kapu előtt. Viszont őket többször be tudta szorítani az ellenfél első sora a védekező harmadunkba, ilyenkor kellett egy kicsit jobban fókuszálnia Gönczi Gergőnek, aki egyébként hozta a kötelezőt, magabiztosan hárított. Nem tudom azt mondani, hogy jó és tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, mert az összjátékunk akadozott, a meccs vége felé pedig a kelleténél többször előtérbe kerültek az egyéni megoldások. A legfontosabb azonban az, hogy sikerült megnyugtató fölénnyel behúzni a mérkőzést.”