Bravúros pontszerzés nyolc év után!

Továbbra is veretlen a DVSC-Schaeffler női kézilabda csapata, amely szenzációs teljesítményt nyújtva szerzett pontot (30-30) több mint nyolc év után az Elek Gyula Arénában a BL résztvevő Ferencváros ellen! A mérkőzés egészét tekintve nagyon is megérdemelt a pontszerzés, főleg azok után, hogy 16 másodperccel a vége előtt a Ferencváros egyenlített. Fiatal csapatunk ismét bebizonyította, hogy képes megszorongatni a legnagyobbakat is.

0

59723514_2496411387083408_2525734459911700480_n-300x200 Bravúros pontszerzés nyolc év után!Fotó: DVSC Kézilabda Facebook

A Ferencváros ellen mindig nagyon nehéz pályára lépni, pláne idegenben, azonban a mérkőzés időpontjáig megszerzett két magabiztos győzelem, illetve az a tény, hogy nyáron közös edzőtáborban vett részt a két csapat, mindenképpen plusz erőt és motiváció adhatott a találkozóval kapcsolatban.

Gólszegény mérkőzéskezdetnek lehettünk szemtanúi, az első támadásokban mintha kissé idegesen, mindig a jobb megoldásokat keresve kézilabdáztak volna a felek. Főleg a mieinkre volt ez igaz, hiszen az első gólt csupán a 7. percben sikerült megszerezni Despotovic átlövése révén. Sok technikai hiba jellemezte ekkor a találkozót, ám ennek (is) köszönhetően gyors lefolyású támadásokat vezettek a csapatok, így a támadásbeli pontatlanságok ellenére elkezdtek potyogni a gólok. Az esélyesebb hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, a mieink viszont mindig felzárkóztak, nem hagyták elhúzni nevesebb ellenfelüket, köszönhetően agresszív, nagy területet felölelő védekezésüknek és a Bulath-Despotovic párosnak támadásban. Háromgólos hátránynál jött az első időkérés, nem nagy meglepetésre Köstner Vilmostól. Nagyon jól szállt be a mérkőzésbe újfent Vámos Petra, akinek kiváltképp passzcselét, majd ebből való betörését és gólszerzését élmény volt nézni, de Elke Karsten is góllal nyitott, azaz a padról beszálló játékosok is tolták a Loki szekerét. A Ferencvárosban Klujber volt nagyon elemében, őt kevésbé tudta semlegesíteni a védelmünk, míg Bíró Blanka a kapuban nyújtott jó teljesítményt, sok ziccert hárítva. A félidő hajrájában sem hagytuk meglógni a fővárosiakat, így Bordás góljával kialakult a 15-13-as félidei eredmény az FTC javára.

A második félidő elején csapatunk szinte hurrikánként söpört végig a zöld-fehéreken, két perc alatt egygólos előnnyé varázsolva a kétgólos hátrányt. Ekkor még időben eszmélt a hazai csapat és esélyeshez méltóan egyenlített, majd átvette a vezetést. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a második félidő elején, kétgólos vezetést nem nagyon tudott kialakítani egyik fél sem. Mindkét oldalon stabil kapusteljesítmény volt, a válogatott első számú kapusának számító Bíróhoz hasonlóan Triffa teljesítménye is kiváló volt, főleg Háfra lőtt tőle szokatlanul sok hibával. Kovács Anna ebben a szakaszban bemutatót tartott „lövőskála” címmel, felugrásból és talpról is eredményes volt, míg Karsten második alkalommal is „eladott” egy lövőcselt, majd szépen begyalogolt az elszálló hazai védők között. Bulath Anita továbbra is igazi vezér volt a pályán, ám nagyon nagy fegyvertény, hogy mérkőzés közben is tudott pihenni és a helyére bekerült játékosok is jól teljesítettek. Ezúttal pontosan a félidő felénél érkezett az időkérés, azonban erre nem az eredmény (22-21), inkább a frissítési lehetőség miatt volt szükség. Vámos Petra megint villant, továbbra is tapadt a hazaiakra a DVSC, amely ekkor már ténylegesen elhitte, hogy van keresnivalója az évek óta Bajnokok Ligájában szereplő ellenfelével szemben. Igazi „Bulathos” gólok következtek elhajlásból, ennek hatására Elek Gábor kért időt az 52. percben. Talán abban bíztak a hazaiak, hogy ezzel végleg megtörik a cívisvárosiak ellenállását, ám Despotovic és Bulath vezetésével a mieink teljesen másképp gondolták és előbbi nagyszerű átlövésével a vezetést is átvették. Nem sokkal több, mint négy perc volt hátra a találkozóból, mikor Köstner mester utolsó idejét is kikérte, ám a formás támadás végén nem volt szerencséje a helyzetet bátra elvállaló Petrusnak, akinek jól helyezett lövése a kapufán csattant. Az 59. percben Jelena Despotovic emberhátrányban, „Széna térről” (11-12 méter is lehetett) leadott lövése védhetetlenül zúdult a bal felső sarokba, az előny ekkor újra a mieinknél volt. Kovacsics viszonylag gyorsan egalizált, majd újra következett montenegrói légiósunk, aki újra mattolta a Fradi védelmet és Bíró kapust. Az izgalmak a tetőfokára hágtak, és az emberelőnyben támadó hazaiak Schatzl révén megszerezték 30. találatukat, így kiegyenlítettek 16 másodperccel a vége előtt. Sajnos újabb lövésre már nem volt lehetőség, csupán egy időn túli szabaddobás jóvoltából, amely azonban nem eredményezett újabb találatot, így kialakult a 30-30-as végeredmény, amelynek a hazaiak örülhettek jobban, ha a végjátékot vesszük figyelembe!

Elképesztő bravúrt hajtott végre a CSAPAT, amely esetében nem túlzás a csupa nagybetű. Kilenc mezőnyjátékos is szerzett gólt, minden pályára lépő hozzá tudott tenni a csapat játékához és ez nagyon nagy fegyver lehet a későbbiek során is! 2011 után újra pontot szerzett az Elek Gyula Arénában a DVSC, ez a bravúr még több, a Bajnokok Ligájában induló csapatnak sem sikerült még. Nem mellesleg nyolc évvel ezelőtt is egy „bizonyos” Köstner Vilmos ült a DVSC kispadján… Három mérkőzés után több, mint biztató a helyzet, öt ponttal áll a bajnoki táblázat második helyén a debreceni alakulat, amelyre azonban újabb rendkívül fontos feladat vár, hiszen az egyik legnagyobb rivális Vác ellen találkozik idegenben szeptember 14-én, szombaton. Ez bizony kalaplengető teljesítmény volt a hölgyek részéről, akiknek ezúton jár csupa nagybetűvel a: GRATULÁCIÓ!

Női kézilabda NB-I

Ferencváros – DVSC-SCHAEFFLER: 30:30 (15:13)

Rádin Márkó