Felkészülési mérkőzésen győzte le a DEAC a Szolnokot

Kilencpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Szolnoki Olajbányász elleni felkészülési mérkőzésen. A második negyedben mutatott pazar játékának köszönhetően a DEAC már húszpontos előnyben is volt, így az is belefért, hogy a végére kiengedjenek.

0

DSC2185-300x233 Felkészülési mérkőzésen győzte le a DEAC a SzolnokotFotó: deacbasket.hu

A feldobás előtt a DEAC két csapatkapitánya, Polyák László és Jahenns Manigat Becsky István szakosztályvezetőt köszöntötte születésnapja alkalmából. Mindkét oldalon voltak hiányzók, Kovács Adrián együtteséből sérülés miatt Isaiah Armwood, Damarcus Harrison és Godwin Omenaka sem tudta vállalni a játékot, míg a vendégeknél Juhos Levente, Tóth Norbert és Rudner Gábor hiányzott. A Szolnok kezdte jobban a találkozót, de Debreceni Egyetem csapata is szép lassan belelendült, a negyed derekára pedig Manigat triplái után hét ponttal meglépett (14-7). A Szolnok nem hagyta annyiban, és egy 10-0-s futással hamar fordított, vezetését egészen a negyed végéig meg is tudta tartani (18-19).

A folytatásban újra a hazaiak diktálták az iramot, a szerzett labdákból rendre gyors támadásokat vezettek, hiába kért időt Dragan Alekszics, a hajdúságiak nyolc ponttal elléptek (29-21). Ezt követően Luis Costa pillanata következtek, a spanyol irányító gyorsan behintett két távolit, így kétszámjegyűre hízott a differencia (40-26). Jól festett a pályán a DEAC, Tóth Ádám, Boriszov, Manigat és Costa is ponterős volt, ráadásul a labda is nagyszerűen járt támadásban, így a nagyszünetig tovább nőtt a differencia.

A fordulás után is nagy volt az iram, de mindkét gárdán érződött, hogy még van mit csiszolni a két hét múlva esedékes bajnoki rajtig. Az Olajbányász nagy erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, de Polyák László pontjainak hála sikerült tartani a 15 pont körüli fórt. A záró felvonásban a csapatkapitány triplájával már kettessel kezdődött a különbség (71-51), a hajdúságiak magas és alacsony szerkezetben is jól festettek a parketten. A vendégek igazolták, hogy nem véletlenül tartják idén is éremesélyesnek őket, utolsó nagy rohamot indítva két perccel a vége előtt hat pontra zárkóztak (81-75). Többre azonban már nem futotta Kovács Péteréktől, így a DEAC 100. jubileumi évében győzelemmel mutatkozott be a debreceni publikumnak.

DEAC – Szolnoki Olajbányász 86-77 (18-19, 29-11, 19-21, 20-26)

DEAC: Costa 13/9, Somogyi 6/3, Manigat 17/12, Boriszov 13/6, Tóth Á. 16 csere: Bognár 7/3, Polyák 12/6, Tóth B. 2, Tóth B. 2, Asszú.

Edző: Kovács Adrián