Okos Csanád: “csapatunk elérte az A csoportos szintet”

Az Óbuda HA ellen mutatott kiváló játék és győzelem után U 16 A csapatunk szép reményekkel vágott neki a selejtező második játéknapjának, ahol papíron nálunk magasabban jegyzett ellenfelekkel kerültünk szembe.

0

defaultnews_u16-4-300x200 Okos Csanád: "csapatunk elérte az A csoportos szintet"

Debreceni HK – MAC Budapest 1-2 hu (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
 Gönczi G., illetve Kárpáti és Simics

Okos Csanád: „Sikerült a jó tempónkat átmenteni a tegnapi meccsről. Az elejétől a végéig mi diktáltuk a mérkőzés iramát, bár mindkét csapatnak voltak tiszta helyzetei. A MAC az első gólját védelmi hiba után szerezte; a kapu elé bepattanó korongot kapásból lőtték a hálónkba. Nemsokára jött a mieink válasza, Fehér Ádám blokkolt egy nagyot, majd 2 az 1-re ugrottak ki Révész Leventével. A helyzetet nem sikerült értékesíteni, viszont a kipattanóra érkezett Gönczi Gergő és szép góllal fejezte be az akciót. A rendes játékidő utolsó perceiben is sikerült veszélyes helyzeteket kialakítani; volt egy szólónk, majd egy felső vas, mindkettő Aranyos Attila jóvoltából. A hosszabbítás során egy apró védelmi hiba nyomán az ellenfélnek szólóból sikerült gólt szereznie, ezáltal két ponttal lettek gazdagabbak. Sajnos, nem tudtunk nyerni, viszont pontot szereztünk és sikerült újra minőségi hokit játszani.”

Székely Jégkorong Akadémia – Debreceni HK 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
Gólszerzők:
 Szeferinkin, Gönczi G. és Révész L., illetve Antal Cs.

Okos Csanád: „Elejétől kezdve nem volt kérdés, hogy mi vagyunk a jobb csapat, bár a helyzetkihasználásunk nem a kedvünk szerint alakult. Az első gólunkat Aranyos kipattanójából Szeferinkin Philip szerezte, ezáltal nagyobb önbizalomra és bátorságra tettünk szert. A második gólunk Gönczi Gergő neve mellé irható; egy forgatás után jól helyezkedett az ellenfél kapuja előtt és okosan a hálóba emelte a korongot. A harmadik gólunkat Révész Levente lőtte; szép egyéni akció után a hosszú felsőbe helyezte a pakkot. Sajnos, a mérkőzés felétől eléggé eldurvult a játék, szerintem a játékvezetők sem mindig álltak a helyzet magaslatán; sok kiállítást kaptunk, pedig a mi csapatunkra nem jellemző a túlzott keménység. Nagyon örülök az újabb sikeres mérkőzésnek és annak is, hogy minden játékosom megúszta sérülés nélkül.

Összességében ki merem jelenteni, hogy a csapatunk elérte az A csoportos szintet! Kiemelkedő játékot produkáltunk a mezőnyben és a pontok alapján is sikerült az élen végeznünk. Kemény menetelésen vagyunk túl, ami a sanoki CJH- fordulóval kezdődött, az EBEL U 16-os nemzetközi tornával folytatódott, a mai nappal pedig lezártuk a magyar bajnoki selejtezőt is. Le a kalappal a srácok előtt, köszönöm a helytállást mindenkinek!”