Sok volt az első harmad hátránya

Vasárnap délben, hazai környezetben játszotta le az első bajnoki mérkőzését a mieink serdülő csapata, a KMH SE együttesével szemben. A két vetélytárs azonos mérleggel zárta a selejtezőt, így valószínűsíthető volt, hogy hasonló képességű csapatok összecsapása következik.

0

defaultnews_u16-5-300x200 Sok volt az első harmad hátránya

Az 1. harmadot jobban kezdték a vendégek, céltudatosabban és keményebben játszottak, mint a mieink, akik puhán és enerváltan, sok hibával hokiztak. Az ellenfél Gábor révén az 5. percben vezetést szerzett, majd a harmad közepén Csiki és Pintér találataival már három góllal vezettek. A debreceni együttes megpróbált feljebb jönni, de továbbra is nehezen kerültek a KMH kapujának közelébe.

A szünetben elhangzott edzői intelmek nyomán a 2. játékrészben jóval agresszívebben játszottak, magasabb fordulatszámon pörögtek a mieink és a 35. percben szépítettek, Széles Kálmán érkezett jól Szeferinkin kipattanójára. A harmad második felében kétszer is emberfórba kerültünk, ám a lehetőségekből nem született gól. A debreceni srácok fölényben játszottak, többet lőttek kapura, de az irányzékkal gondok voltak.

A 3. harmadban élénkült az iram, egymás után születtek a találatok. A sort a 45.39-nél Fehér Ádám nyitotta meg, 46.30-nál azonban emberhátrányba kerültünk, ezt Szabó Rácz révén gyorsan kihasználta az ellenfél. A korongbedobás után Fehér Ádám azonnal betalált, egy gólra zárkóztak fel a srácok. Alig egy perccel később a mieink buktatták a kitörő KMH-s csatárt, a büntetőt Szabó Rácz értékesítette, megint 2 gól volt a különbség. 50.20-nál Fehér Ádám belőtte Szeferinkin átadását, mesterhármasával ismét sikerült feljebb lopakodnunk. 52.41-nél dőlt el a találkozó; Gábor egyéni akció végén szerzett gólt. 57.51-nél emberelőnybe kerültünk, a hazai szakvezetés időt kért, de a két gólos hátrányt már nem tudtuk ledolgozni.

Az első harmad elejét csúnyán elrontották a mieink. Utána egyre jobban hokiztak, a gólzsák is kinyílt, de hiába zárkóztak fel kemény munkával, túl nagy hátrányt kellett volna ledolgozni. Két harmadon keresztül jól és eredményesen játszott a társaság, amiért feltétlenül dicséretet érdemelnek. Az 1. harmad történéseiből pedig okulni kell; nem adhatunk egy harmadnyi előnyt az ellenfeleknek! A szezon azonban csak most kezdődött, bőven lesz még alkalom javítani!

Debreceni HK – KMH SE 4-6 (0-3, 1-0, 3-3)
Gólszerzők:
 Fehér Á.(3) és Széles K., illetve Gábor(2), Szabó Rácz(2), Csiki és Pintér

Okos Csanád: „Nem igazán indult jól a mérkőzés, főként a semleges zónában nem zártunk megfelelően vissza, így elég könnyedén és nagy tempóban átjöttek rajtunk. 11 perc alatt kaptunk 3 gólt, az ilyesmiből pedig elég nehéz felállni. A második harmadban sikerült egy kicsit összeszedni magunkat, kezdtünk hatékonyabban játszani. Létfontosságú volt, hogy mi szerezzük a következő gólt, ami sikerült is, ezáltal mérkőzés képe megváltozott. A 3. harmadban felpörögtek az események, sikerült még jobban visszajönni a mérkőzésbe, de bármennyire közel voltunk hozzájuk, nem tudtunk egyenlíteni. Kaptunk egy gólt büntetőlövésből és éles szögből egy olyat, amit ki kellett volna védeni. Pozitívum, hogy az első harmad után folyamatosan javult a játékunk, a helyzetkihasználásunk is  jobban működött, mint az utóbbi mérkőzéseinken, így 0-3-ról vissza tudtunk zárkózni.”