Nem termett babér Szegeden

Háromgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OBI 4. fordulójában Szegeden. Bár a félidőben még döntetlen volt az állás, a debreceni pólósok a harmadik negyedet nagyon elrontották, így nem maradt esélyük a pontszerzésre.

0

71065307_2477680875633146_8885146544865542144_n-300x200 Nem termett babér SzegedenFotó: Nagy Anita

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Angelos Foskolos centergóljával már az első támadás után előnybe kerültek. A hajdúságiak is szép lassan megérkeztek a mérkőzésbe, Macsi Patrik előbb kiharcolt egy kiállítást, majd a fórból egyenlített. A negyed derekán a szegediek görög centere újra betalált, ám ezt követően kissé kapkodóvá vált a játék, és a kapusok is többször mentették meg csapatukat a góltól. Bár mindkét félnek megvolt a lehetősége az eredmény változtatására, végül 2-1-el zárult az első nyolc perc.

A folytatásban a Szeged másik gólfelelőse is beköszönt, Nikola Bogdanovics akciógólja után már kettő volt közte. Nem akart leszakadni a DVSE, s Kovács Gábor emberelőnyös találatával ismét látótávolságon belülre kerültek, sőt, Macsi Martin szabaddobása után újra egalizáltak. A félidő előtti percek újfent a kapusokról, és a kihagyott helyzetekről szóltak, így a nagyszünetben 3-3-at mutatott az eredményjelző.

A fordulás után ismét a vendéglátók kapták el hamarabb a ritmust, Boros Tamás révén újra náluk volt az előny. Miroszlav Bajin együttesének érezhetően nem ízlett a szegediek védekezése, ráadásul ezúttal a fórjaikat sem becsülték meg kellőképpen. Az újonc könyörtelenül kihasználta a DVSE rövidzárlatát, és két akciógóllal megnyugtató előnyre tettek szert (6-3). A debreceni szakmai stáb időkéréssel igyekezett felrázni övéit, melynek meg is lett az eredménye, hiszen Vancsik Levente emberelőnyből megtörte a gólcsendet. Nem lehetett felhőtlen a DVSE öröme, hiszen a negyed utolsó másodperceiben Foskolos megszerezte önmaga harmadik, csapata hetedik gólját, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel a cívisvárosiakat (7-4).

Az utolsó játékrész kezdetén tovább romlott a debreceniek helyzete, hiszen Palotás góljára ugyan még Macsi Martin válaszolt, ám a Bogdanovics büntetője után már gyakorlatilag eldőlt a találkozó (9-5). Hiába küzdött becsülettel a DVSE, a hátralévő időben már nem tudtak felzárkózni, a Szeged pedig megérdemelten szerezte meg idei első sikerét. A debreceniek a következő fordulóban újra hazai medencében szerepelnek majd, október 5-én a címvédő Ferencváros lesz az ellenfelük.

Szeged – DVSE 10-7 (2-1, 1-2, 4-1, 3-3)

Szeged: Molnár – Bogdanovics 3, Kiss, Palotás 1, Foskolos 3, Boros 1, Farkas csere: Szedmák, Berki, Bicskei 1, Mekkel, Somlai 1, Blank.

DVSE: Kósik – Telegdy, Kovács 2, Fekete, Macsi P. 2, Rádli, Macsi M. 2 csere: Smitula, Stefanidesz, Zsilák, Vancsik 1.

Miroszlav Bajin: Nagyon ritkán fordul elő ennyi szerencsétlen gól egy mérkőzésen, ma egész egyszerűen semmi sem akart összejönni. Nem akarom a felelősséget levenni a vállunkról, mi is sokat hibáztunk, nem becsültük meg eléggé a helyzeteinket, és az idő előrehaladtával egyre görcsösebbek is lettünk. Ellenfelünk nagyon agresszív és motivált volt védekezésben, és a kapusuk is kiemelkedően teljesített, de azt gondolom, hogy kis szerencsével, és nagyobb rutinnal pontot, vagy pontokat szerezhettünk volna. Tudtuk a szezon elején, hogy nem lesz könnyű, ezzel a vereséggel még nehezebb helyzetbe kerültünk, de az ilyen meccsekből is tanulnunk kell.