A rossz helyzetkihasználás okozta a vereséget

Szerdán este a Vasas csapatával vívtuk az EBJL kvalifikációs szakaszának utolsó mérkőzését. Az osztrák ifiben sajnos már nem volt tétje a találkozónak, a hazai bajnokságban viszont igen; győzelem esetén nyitva állt volna az út a felsőházba kerülésre.

0

defaultnews_u18-300x200 A rossz helyzetkihasználás okozta a vereséget

Az 1. harmad legelején Ellerbrock szólót hagyott ki, majd a 2. percben Spakovszky került a büntetőpadra, a hátrányt azonban sikerrel védekeztük ki. A harmad során sok helyzetet teremtett a debreceni legénység, gól azonban nem született.  A 7. percben viszont Kucsma jól fejezett be egy szólót, így egy gólos hazai vezetéssel zárult a nyitó periódus.

Rosszul kezdődött számunkra a 2. játékrész, a 23. percben az ellenféltől előbb Kovács talált be, majd egy védelmi hiba nyomán Halász is gólt szerzett. A 29. percben Kovács Kristóf közelről szépített, de néhány másodperccel később Hladony góljával megint elhúzott a Vasas. 29.03-nál György József kapust cserélt, Gönczi Bence állt be a mieink ketrecébe. Ezt követően egymás után két játékos került a büntetőpadra a hazai csapatból, a második fórt a 34. percben Kovács Roland értékesítette. Nem tudtuk azonban tartani az eredményt, a 38. percben Hladony már az ötödik Vasas-gólt szerezte.

A 3. harmadban támadólag lépett fel a debreceni legénység, a 48. percben azonban Sándor Lászlót kiállították, az előnyt pedig Deák révén gólra váltották a hazaiak. A mieink változatlanul csak helyzetekig jutottak, az ellenfél viszont Kadarkúti jóvoltából még tudott egy gólt szerezni.

A mérkőzés képe nem tükrözte a végeredményt, mint ahogyan a kapura lövések száma sem. Míg azonban a debreceniek igen gyenge hatásfokkal értékesítették a helyzeteiket, az ellenfél folyamatosan termelte a gólokat. A Vasas túlságosan erős volt ahhoz, hogy ekkora előnyt adhassunk nekik büntetlenül.

Vasas SC – Debreceni HK 7-2 (1-0, 4-2, 2-0)
Gólszerzők:
 Hladony(2), Kucsma, Kovács K., Halász, Deák és Kadarkúti, illetve Kovács Kr. és Kovács R.

György József: „Az 1. harmad elején, a korongbedobás után Ellerbrock vihette rá a pakkot egy az egyben az ellenfél kapusára, de szép cselek után nem tudta góllal befejezni az akciót. Ebben a periódusban mind a két oldalon voltak ígéretes helyzetek, nekünk legalább négy tiszta, kidolgozott lehetőségünk akadt, de képtelenek voltunk a hálót megzörgetni. Kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd a 7. percben az ellenfél játékosa végigszlalomozott a védelmünkön és értékesítette a saját kipattanóját. A 2. játékrész elején a harmadik sorunk benn ragadt a védekező harmadunkban, nem tudtunk felszabadítani, végül szép lövéssel a rövid felsőbe emelték a korongot. Még az előző góllal foglalkoztam a cserepadon, amikor 14 másodperccel később megint gólt kaptunk; egy rossz és fejetlen letámadást követően átjátszották a védelmet és már 3-0 volt az állás. A 29. perc elején Kovács Kristóf volt erőszakos és sikerült a kapu közvetlen közeléből betuszkolni a korongot. Azonban ezt az eredményt sem tudtuk megőrizni, egy kontrát követően 2 az 1 ellen jöhettek és megint három volt a gólkülönbség. Ezután kapust cseréltem, Gönczi pedig jól állt be a mérkőzésbe. A 34. percben Kovács Roland révén sikerült emberelőnyben betalálni, de korongvesztés és egy nagyon rossz csere után megkaptuk az ötödik gólunkat is. A 3. harmadban mindent egy lapra tettünk fel, feladtuk a védekezést, próbáltunk gólt szerezni, de csak helyzetekig jutottunk el. A Vasas először emberelőnyből, majd a mérkőzés vége előtt 2 perccel egy kijátszott helyzetből talált be, végül 7-2-re megnyerték a találkozót. Antek 29 percet védett, 18 lövést kapott, abból 4 gólt. Nem tudom azt mondani, hogy nem teljesített jól, de egy ilyen mérkőzést csak akkor tudunk szorossá tenni, ha kiemelkedő a kapusteljesítményünk. Gönczi Bence 31 percig állt a kapunkban, 17 lövésből 3 gólt kapott, ő is hozta a kötelezőt, de a kapusbravúrok elmaradtak ezen a mérkőzésen.

Nagyon nehéz bármit is mondani erről a mérkőzésről. Az EBJL-ben már nem volt tétje a találkozónak, de a magyar bajnokságban igen fontos 3 pontot veszítettünk. Szerintem már biztos, hogy mindkét bajnokságot az alsóházban folytatjuk. A Vasas megérdemelten nyert, nekünk csak akkor lett volna esélyünk, ha a helyzeteinket gólra váltjuk. A mérkőzésben nem volt benne a nagyarányú vereség, 35-25 volt a kapura lövések aránya. Nagyon nehéz azonban úgy játszani, hogy miközben mi kihagyjuk a tiszta helyzeteket, ők belövik! Amikor pedig ez többször megtörténik, akkor frusztráltak leszünk és a higgadt játék helyét átveszi a rohanás az eredmény után. Ezen a meccsen is döntő volt, hogy a harmadik sorunk 4 gólt kapott, nagyon nagy volt a kontraszt, amikor ők voltak benn a jégen, különösen, ha szembekerültek az ellenfél első és második sorával. Az így kapott gólokat nem tudjuk kompenzálni, mert – mint már említettem – nincsenek stabil gólszerzőink, maximum 2-3 gól van bennünk, ha ennél többet kapunk, azt már nem tudjuk visszahozni.”