Továbbra is hibátlanok a DEAC floorballosai

Szombaton délután újabb feladat várt Varga Tibor legénységére, a szintén 100%-os IBK Cartoon Heroes csapata látogatott Debrecenbe. Az egyetemisták jó előjelekkel várták a mérkőzést, mindösszesen Radványi Balázs és Szabó Bence pótlását kellett megoldania az egyetemistáknak, akik így is jó létszámban és 3 teljes sorral várták az összecsapást.

0

munkában-a-DEAC-védelem-300x200 Továbbra is hibátlanok a DEAC floorballosaiFotó: Béres Máté

A kapuban ezúttal Dorogi Kristóf kapott lehetőséget, a DEAC fiatal hálóőre igyekezett is meghálálni a bizalmat és jól vette fel a mérkőzés ritmusát. Az erős koncentráció a csapat többi tagjára is igaz volt, az első percben már komoly helyzetet alakítottak ki Pál Lóránték, ekkor még gólnak nem örülhetett a közönség. A hazai fölény mégis góllá érett, Okos Csanád passzát Pál Lóránt értékesítette. Az egyetemisták fölénye továbbra is kitartott, Burai Péter átadását Hoffmann Tamás is gólra váltotta, majd az első emberelőnyt is sikerrel abszolválta a DEAC, Nyisztor Szabolcs révén (3:0). Megérdemelten mehetett előnnyel a pihenőre a debreceni csapat.

A második játékrészre magasabb fordulatban érkezett meg a fővárosi csapat is, feljebb tolták a védekezésüket a vendégek és többször elővette fizikai erejét is a vendég gárda. Ennek eredménye újabb debreceni fór lett, amely ismét nem maradt kihasználatlanul, Nyisztor Szabolcs ismételt. Sőt, a fürgelábú csatárnak a mesterhármas is összejött, egyedül küzdött meg a labdáért a DEAC 10-ese, a ziccert pedig nem hagyta kihasználatlanul a cívisvárosi gólfelelős (5:0). Szinte a semmiből szépítettek a vendégek, Barta Dániel a levegőből lőtt szép gólt. A bekapott gól nem rázta meg az egyetemistákat és egy gyors kontra végén Hoffmann Tamás visszaállította a az ötgólos különbséget. A szünet előtt még egy-egy vitatható büntetőt is megadtak a játékvezetők. A rávezetéseknél Pupek Zsolt és Varga Gergő is higgadt maradt, így 7:2-es DEAC vezetéssel jöhetett a záró húsz perc.

A vendégek nem is adták fel a mérkőzést, továbbra is igyekeztek zárkózni, de a debreceni védelem a helyén volt és a támadásokkal sem volt probléma, Hoffmann Tamás kiugratását Nyisztor Szabolcs futotta be és lőtte a kapuba. Pupek Zsolt erre még gyorsan tudott válaszolni, de ezzel a maradék puskaporukat is ellőtték a fővárosiak (8:3). A debreceni góltarisznyában viszont maradt még, Okos Csanád góljához kis szerencse is kellett, Füzesi Csaba találata pedig lezárta a mérkőzést. Magabiztos győzelmével újabb fontos két pontot gyűjtött be a debreceni legénység.

A többi mérkőzés alakulásának köszönhetően már csak a DEAC rendelkezik makulátlan mérleggel a hazai pontvadászatban. A jó mérleg megőrzéséért vasárnap vár újabb feladat Varga Gergőékre, Kazincbarcikán lesz hivatalos a csapat, ahol az Ördögök várják keleti rangadóra az egyetemistákat.

Salming OB I, 4. forduló:
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes 10:3 (3:0, 4:2, 3:1)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 80 néző
Vezette: Dudog Dávid, Erdély Botond

DEAC pontszerzők: Nyisztor Szabolcs (4+0), Hoffmann Tamás (2+2), Okos Csanád (1+1), Varga Gergő (1+1), Pál Lóránt (1+0), Füzesi Csaba (1+0), Lánczi András (0+1), Burai Péter (0+1), Dorogi Kristóf (0+1)