Idén is debreceniek nyerték a szupermaratont

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola váltója bizonyult a leggyorsabbnak a második alkalommal megrendezett OrganicaFX Running Nagyvárad-Debrecen SzuperMaratonon.

0

4078-300x200 Idén is debreceniek nyerték a szupermaratont

A tavalyi zord időjárás után ezúttal gyönyörű napsütéses időben teljesítették a 85 kilométeres távot a futók. A Hajdú Rendészeti Sportegyesület, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, az Xterra Sportegyesület Nagyvárad és az IPA Debrecen által szervezett versenyre mintegy 400 futó jelentkezett előzetesen az egyéni, 2, 5 és 10 fős váltó kategóriákban. Akárcsak egy éve, vasárnap is a DSC-SI öt fős váltója volt a leggyorsabb a Nagyvárad, Ártánd, Biharkeresztes, Mezőpeterd, Berettyóújfalu, Szentpéterszeg, Tépe, Derecske, Sáránd, Mikepércs, Debrecen útvonalon. A Dobi Lili, Dobi Gergő, Zékány Nagy Patrik, Ferenczi Nikolett triatlonos különítmény az atléta Lendvai Andrással kiegészülve, a 2018-as győztes idején mintegy hat percet javítva (5:19:30) elsőként ért be a célba. Sőt, mind az öten helyet követeltek maguknak az álomváltóban is, amelybe a tíz szakasz leggyorsabbjai kerültek be.

A legnagyobb tapsot viszont kétségkívül Szabó Csilla (HRSE) kapta, hiszen az Organica FX promótere egyedül vágott neki a távnak, és 7:52:50-es győztes idővel állította meg az órát.