Sokat tettek a győzelemért

A nemzetközi szünet előtti utolsó ligamérkőzésen a Corona Brasov volt a mieink ellenfele. Mindkét csapat a győzelemre hajtott. Amennyiben a brassóiak nyernek, egyrészt kicsit elléphetnek a sarkukban lihegő egyetemistáktól, másrészt kilenc ponttal fejezhetik be magyarországi túrájukat. A debreceniek viszont folytatni akarták a nyolc meccses győzelmi szériájukat, miközben a dobogót is célba vették, amihez rendes játékidőben kivívott sikerre volt szükségük.

0

S8I2903-300x200 Sokat tettek a győzelemértFotó: deacjegkorong.hu

Már az első pillanatoktól érződött, hogy nem lesz ez egy sima mérkőzés. Izacky azonnal kiosztott egy palánkdöngető üközést, utána az ellenfél harmadában folytatta a tekintélyteremtést. Utána Léránt kínálta meg Polc Patrikot egy combos lövéssel, majd Hetényi Zoli fogott meg egy igen gonosz, lapos lövést. A 3. percben a két kanadai támadónk vezetett gyors kontrát; Borisenko úgy oldotta meg a problémát, hogy belökte a brassói kapuba Rutherfordot, aminek 2 perces kiállítás lett a következménye. Ebben az időszakban többet támadott a DEAC, a Brassó kontrái azonban mindig komoly veszélyt jelentettek. A 10. perc igencsak eseménydúsra sikeredett, először Sági kapott 2 percet, nem sokkal később Armstrong, de a legfontosabb az volt, hogy 9.50-nél megszereztük a vezetést. Filbrandt átadását Novotny kapta a jobb oldalon, a cseh támadó húzott egy finom cselt, elmozdította Polc-ot és a hálóba emelte a pakkot. 11.07-nél Voklát állították ki, a fórt pedig gyorsan kihasználta Brassó, Borisenko passzát Gliga értékesítette. 12.41-nél Kiss Phil és Molnár Zsombor vívott külön mérkőzést, mindketten a büntetőpadra kerültek. Megállás nélkül hullámzott oda-vissza a játék. Három perccel a harmad vége előtt kaptunk egy kontrát, az első lövés Hetényi fejvédőjéről vágódott ki, majd a hazai hálóőr fogta az ismétlést is, az utolsó minutumban pedig Polc tornázott egy nagyot.

A 2. játékrész első percében Novotny-nál láttak szabálytalanságot a játékvezetők. A létszámelőnyben erősen nyomott a Brassó, ismét Hetényinek kellett közbeavatkoznia. 22.41-nél késői ütközés miatt Mazzag is kiült, a brassói fórt azonban sikerült hatástalanítani. A sárga-kékek azonban egyenlő létszámban is támadásban maradtak és többszöri forgatás után Péter Zsolt betalált közelről. Fél perccel utóbb Mihály Ede kapott 2 percet, rögtön utána Borisenko kétszer is megismételte a produkciót. Alighogy letelt az ukrán második kisbüntetése, ismét Mihály Edének kellett a büntetőpadra távoznia. Emberelőnyös szituációban kaptunk egy kontrát, nem sok hiányzott az újabb vendéggólhoz. 38.05-nél Berta óriási átadására Hári érkezett jól és védhetetlen gólt szerzett. A brassói cserepad kapott egy technikai kisbüntetést sportszerűtlen magatartás okán, de ez a harmad is döntetlen állással fejeződött be.

A 3. harmad legelején a mieink támadtak, a lövésünk után volt kipattanó is, de már nem először a holt térbe vágódott. A vendégeknek több szerencséjük volt; 41.07-nél a palánkról visszavágódó korongot Fowlie továbbította az egyetemisták hálójába. A mieink válasza sem késett sokáig; 43.21-nél Léránt távoli bombája Hári ütőjén változtatott irányt és kötött ki Polc kapujában. 45.03-nál Fowlie-t szórták ki, de az előnyben csak nehezen tudtunk felállni. 49.07-nél Kuleshov is a kiállítás sorsára jutott, közben Mazzag vitt egy nagy szólót, de Polc-ot találta telibe. Ezt az emberhátrányt nem tudtuk kivédekezni; kijátszott helyzetből Armstrong ismét vezetéshez juttatta az erdélyieket. Az 51. percben óriási helyzetet alakítottunk ki az ellenfél kapuja előtt, a felpattanó játékszer a háló felé hullott, de ki tudja hogyan, Polc innen is kiszedte… Novotny ezen a meccsen már másodszor sérült meg, de szerencsénkre folytatni tudta a játékot. 54.32-nél Kuleshov ütközött a brassói hálóőrrel, emiatt megint kivették a küzdelemből. Az emberhátrányt ezúttal lehoztuk gól nélkül, az egyetemisták pedig összeszorított fogakkal küzdöttek az egyenlítésért. Az 56. percben ismét a vendégkapu előtt támadt óriási tolongás, de a pakkot nem tudtuk a gólvonalon túlra gyömöszölni. 58.02-nél azonban Izacky villant, jól szúrt bele egy kapu elé betett korongba és máris 4-4 állt az eredményjelzőn. A brassói szakvezető azonnal időt kért, de nem jutottak előbbre, sőt 16 másodperccel később Armstrong-ot is kiállították. Ezúttal David Musial kért időt, az eredmény azonban már nem változott, a hosszabbításra maradt a döntés.

A ráadásban előbb a mieink vezettek ígéretes támadást, majd a vendégek két helyzete következett, Hetényi Zoli azonban sokadszor is hatalmasakat védett. 61.43-nál Essery átadásával Novotny iramodott meg és ellentmondást nem tűrően vágta Polc hálójába a DEAC döntő gólját!

A találkozó mindhárom harmad végén döntetlenre állt, a debreceni együttes azzal nyert, hogy jobban akarta a győzelmet és többet tett bele a közösbe, mint az ellenfelük. Dominic Novotny szó szerint a vérét adta a győzelemért, gyönyörű találataival ő lett a mérkőzés egyik hőse. A két kiváló kapus párviadalát Hetényi Zoli nyerte, aki 92 %-os védési hatékonyságot produkált, de mint mindig, ezúttal is a csapat nyert. Két remek együttest láthatott ezen az estén a debreceni közönség, akik végig együtt éltek a játékkal és folyamatosan buzdították a kedvenceiket. A Brassó egy pontot szerzett, így megtartotta a 3. helyét a tabellán, de a mieink oldalán valószínűleg kevesen bánkódtak emiatt.

DEAC – Corona Brasov 5-4 hu. (1-1, 1-1, 2-2, 1-0)
Gólszerzők: Novotny(2), Hári(2) és Izacky, illetve Gliga, Péter B., Fowlie és Armstrong

David Musial: „Kifejezetten örülök annak, hogy sikerült ilyen pozitív módon lehozni a mérkőzést, háromszor tudtunk hátrányból visszajönni és megnyerni a találkozót. Nagy munkája volt ebben a srácoknak, de most három nap pihenő következik, kicsit feltöltődnek, mindenki eltölt egy kevés időt a családdal, aztán innen folytatjuk a munkát.”