Presztízs-rangadót nyertek a debreceni hokisok

Öt nappal az egyébként vállalható fehérvári csatavesztés után, vasárnap ismét kőkemény mérkőzés várt junior csapatunkra a DVTK Jegesmedvék otthonában. A házigazdák nyilván még nem felejtették el a kvalifikációs szakaszban elszenvedett hazai vereséget és kettőzött elszántsággal készülődtek a mieink elleni találkozóra.

0

51147-1-300x186 Presztízs-rangadót nyertek a debreceni hokisok

Az 1. harmadban gól egyik oldalon sem esett, viszont nagy küzdelem folyt a jégen. A debreceni legénység a játékrész első felében egymás után háromszor emberhátrányba került, Benedek, Smirnov és Kriukov kiállítását azonban nagyot védekezve sikerült gól nélkül átvészelni. Az utolsó percekben viszont a hazai együttes kényszerült két alkalommal is létszámhátrányba, de a védekezésben megfáradt vendégek ezt nem tudták kihasználni.

A 2. harmad legelején előbb Papp Zsombor, majd röviddel később Kriukov kapott 2 perces kisbüntetést. A kettős fórt gyorsan kihasználta a hazai csapat, 22.59-nél Pecsét egyéni akcióból megszerezte a vezetést. A 29. percben Papp Zsombor és Szőcs összetűzése ért 2-2 perces pihenőt a büntetőpadon. A 2. periódusban főleg mezőnyjátékot és kiegyenlített hokit láthatott a közönség, de érződött, hogy a küzdő felek még korántsem mondták ki a végső szót. A szünetben Alexei Kosourov a játékosok mentális felkészítésére helyezte a fő hangsúlyt, kemény támadó játékot kért és Kriukov-ot előre küldte a csatársorba.

A 3. harmadban az eddigieknél izgalmasabb, eseménydúsabb lett a mérkőzés. 40.23-nál Kriukov tette le a névjegyét, szólóból betalált és kiegyenlítette az állást. Még abban a percben újra kezdődött a kiállítások sorozata, 40.58-kor Szigeti Máté ült ki először, majd a miskolciaktól Fazakas, utána Takács Benedek és újfent Smirnov következett. Az orosz bekk távollétében a Jegesmedvék ismét vezetéshez jutottak, a góljukat 53.06-nál Tóth szerezte. Alighogy helyreállt a létszámegyenlőség, visszavágtak a mieink; Filep egyéni akció révén egalizálta az eredményt. 58.40-kor fordulóponthoz érkezett a találkozó; a miskolciak hátvédje, Anderko Denis térdhasználat miatt 2+10 percet kapott. Alexei Kosourov időt kért, hogy ismertesse a győzelem receptjét játékosaival. 59.49-nél jött el a döntő pillanat, 4 az 5 elleni játékban Ivanov átadását Takács Benedek értékesítette, ezzel el is dőlt a találkozó. A lefújás után Galajda még összeakaszkodott a debreceni gólszerzővel, mindkettőjüket 5+20 percre büntették.

A játékvezetők összesen 88 perc kiállítást osztottak ki ezen a mérkőzésen, ennek is betudható, hogy az első két harmad jó részében nem alakult ki folyamatos játék, de a minőség is elmaradt a várakozásoktól. A 3. harmadban mutatott hatékony játékkal a mieink megérdemelten nyerték meg a miskolciak elleni presztízs-rangadót. Ambrus Levente ismét remekül helytállt a kapuban, 94,29 %-os hatékonysággal védett.

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 2-3 (0-0, 1-0, 1-3)
Gólszerzők: 
Kriukov, Filep és Takács, illetve Pecsét és Tóth