Jótékony célú árverésre kerülnek a rózsaszín mezek

Elérhető a link, mostantól lehet licitálni a Debreceni Egyetem jégkorongozóinak októberben használt exkluzív, rózsaszín mezeire. A DEAC a Ewing-szarkómával küzdő Szilágyi Ivett gyógyulását szeretné támogatni a mezekből befolyó összeggel.

0

5dc1330e8e10f-300x94 Jótékony célú árverésre kerülnek a rózsaszín mezekFotó: deacjegkorong.hu

Minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja. A kampányhoz – immár hagyományosan- idén is csatlakozott a DEAC hokicsapata. A fiúk az elmúlt hetekben egyedi, rózsaszín mezek viselésével igyekeztek felhívni a figyelmet a megelőzés és a szűrések fontosságára. A trikókat négy októberi hazai mérkőzésen öltötték magukra Hetényiék, nem is akármilyen sikerrel. Egyrészt három Erste Liga-diadalt és egy Magyar Kupa-továbbjutást ünnepelhettek benne, vagy ami talán ennél is fontosabb, a visszajelzések alapján sokakhoz eljutott üzenetük. Ráadásul a szurkolók is csatlakoztak a figyelemfelhívó akcióhoz, és szép számmal viseltek maguk is rózsaszín ruhákat a lelátón októberben.

A Debreceni Egyetem Atlétikai Club jégkorong szakosztálya most árverésre bocsátja a különleges mezeket. A trikókra regisztráció után ezen az oldalon lehet ajánlatot tenni. Az induló összeg minden mez esetében 5000-, a licitlépcső pedig 1000 forint.
A mezekből befolyó összeget a klub a 17 éves Szilágyi Ivettnek szeretné felajánlani. A fiatal biharkeresztesi lány Ewing-szarkómával, vagyis csontból kiinduló daganattal küzd, mindeközben az iskolát sem hagyta abba, magántanulóként folytatja középiskolai tanulmányait.

A klub november 14-én 20:00 óráig várja a liciteket a mezekre.