“Eperszürettel” a csoportkörért!

Csupán egy akadályt kell sikeresen venni a DVSC-Schaeffler női kézilabdacsapatának ahhoz, hogy elérje a hőn áhított célt és bejusson az EHF-Kupa legjobb 16 csapata közé, a csoportkörbe. November 9-én, szombaton 15:30-kor kezdődő mérkőzésen a szerb bajnok Jagodina ellen mérkőznek meg a lányok, a cél egyértelműen egy megnyugtató előny megszerzése az egy héttel későbbi, Szerbiában megrendezendő visszavágóra!

0

72798742_2810511105673433_1093611390683316224_o-300x200 "Eperszürettel" a csoportkörért!Fotó: DVSC Kézilabda Facebook

Október 22-én soroltak az EHF-Kupában, ekkor dőlt el, hogy a DVSC ellenfele a szerb bajnok ZORK Jagodina lesz az EHF-Kupa harmadik fordulójában. A város (egyúttal a csapat) neve az eper szóból (szerbül: jagoda) ered, amely remélhetőleg ízleni fog nekünk a szombati kóstoláson és igazi szüretnek lehetünk szemtanúi a Hódosban! A 2018/2019-es szezonban ellenfelünk nyerte meg a szebb napokat is látott szerb bajnokságot, amellyel kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája selejtezőjébe. A BL-ben azonban nem volt sok sikerélménye déli szomszédjainknak, hiszen előbb a török bajnok Belediyesi (a Vác jelenlegi ellenfele) ellen szenvedtek 31-15-ös vereséget, majd a bronzmérkőzésen sem sikerült javítani a spanyol Gran Canaria ellen (15-28). A Bajnokok Ligájából való kiesés után az EHF-kupában folytatták nemzetközi szereplésüket és a görög PAOK ellen sikerült 49-44-es összesítéssel továbbjutni. Ami feltűnő, hogy nem igazán rendeztek gólzáport a nemzetközi fronton, hiszen átlagban még a 20 lőtt gólt sem érték el. A bajnokságban eddig hibátlan mérleggel állnak, 8 győzelmet aratva. A klub továbbá megméretteti magát egy regionális ligában, ahol eddig két vereséget szenvedtek két Bajokok Ligájában is szereplő gárda, a Buducnost és a Podravka ellen. A nemzetközi mérkőzéseken a két legveszélyesebb játékosuk egyértelműen a két montenegrói légiósuk, a beállós Tatar (16 gól 4 mérkőzésen), illetve a balátlövő Nisavic (15/4), ám érdemes lesz figyelni a balszélső poszton szereplő Glisovic-ra, illetve a korábban Siófokon és Békéscsabán is megforduló Marija Agbaba-ra. A csapat edzője a korábban szerb női válogatottat is irányító Dragan Markov.

A mieink is pozitívan zárták legutóbb találkozójukat, hiszen november 2-án a Mosonmagyaróvár ellen sikerült hatgólos győzelmet aratni. A győzelem gyógyír volt az elmúlt találkozók okozta sebekre, hiszen a Dunaújváros elleni döntetlen és különösen az MTK elleni vereség fájó pont lehet az őszi szereplést illetően. A „Móvár” ellen ha a játék még nem is volt teljesen meggyőző, azonban az eredmény mindenképpen önmagáért beszél, sikerült a két pontot itthon tartani egy veszélyes csapattal szemben. A lányok újabb próbatétel előtt állnak és minden bizonnyal érzik azt, hogy milyen fontos a nemzetközi kupaszereplés a debreceniek számára. A Bayer Leverkusen ellen sikerült érvényesíteni a papírformát és kettős győzelemmel továbbjutni a német gárda ellen, amelyhez jó alapot adott az első mérkőzésen megszerzett magabiztos győzelem. Köstner Vilmos kiemelte, hogy mostanra már az esélyesség terhét is el kell bírnia a csapatnak, hiszen a szezon kezdetéhez képest más polcon találhatjuk a DVSC-t a magyar bajnokságban. Az esélyesség ezúttal is fennáll, komoly lehetősége van a Lokinak bejutni a csoportkörbe, ahol újabb hat találkozó várna a lányokra, minden bizonnyal nívós csapatok ellen. Az EHF-Kupában lejátszott két találkozón egyébként Bulath Anita volt a legeredményesebb, aki 12 gól szerzett, Kovács Anna 11, míg Jelena Despotovic 9 góllal terhelte meg a németek kapuját. Kovács és Despotovic esetében nagy öröm, hogy mindketten további két éves szerződést kötöttek a klubbal (Arany Rebeka további három évre kötelezte el magát), amely mutatja a klubnál folyó szakmai munka minőségét is. És, hogy az örömhírek tovább sorjázzanak, öt debreceni is bekerült Kim Rasmusen bővebb, 26 fős keretébe (Bordás, Kovács, Tóvizi, Triffa, Vámos) és miután a montenegrói Despotovic-nak és az argentin Karsten-nek is komoly esélye van bekerülni saját válogatottjuk keretébe, akár 7 DVSC játékos is utazhat a világbajnokságra!

A vb előtt azonban egy nagyon fontos párharcot kell megvívni az EHF-Kupában, amelynek első felvonására már a jegyek több mint fele gazdára talált, így várhatóan telt ház várja a csoportkörbe igyekvő csapatokat!

Teremtsünk újra varázslatos hangulatot a Hódósban!

Hajrá Loki!

Rádin Márkó