DEBKA U16: Megszorongatták a veretlen MAFC-ot

A Debreceni Kosárlabda Akadémia U16 „A” csapata komoly sorozatterhelésnek volt kitéve az őszi szünet előtti időszakban.

0

Eötvös-Kupa-2-600x450-300x225 DEBKA U16: Megszorongatták a veretlen MAFC-otFotó: debka.hu

A kadet selejtező, az EYBL sorozat és a kiemelt bajnokság mérkőzéseit játszották sorba, szám szerint huszonnyolc nap alatt 12. Ebből az utolsó két mérkőzésen vereséggel zártak. Először a frissebben mozgó és távolról extrán dobó Kecskemét csapata vette el a hazai pálya veretlenségét, egy héttel később pedig több sérülttel és hiányzóval felállva csak megszorongatni tudták a fiúk a MAFC gárdáját.

Debreceni KA – Kecskeméti KA  72 – 87 /16-25, 23-31, 11-20, 22-11/

DKA: Schwarczenberger Gábor 17, Madar Kristóf 16/3, Madar Krisztián 13/3, Fekete Csongor 9, Virágh Benedek 5, Jankó Csaba 4, Varga Boldizsár 3, Tóth Botond 3, Czeglédi Bence 2, Tompa Áron, Czipka Milán, Pala Sándor

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Huszonkét nap alatt a tizenegyedik mérkőzésünket játszottuk, és sajnos az erőnk eddig tartott. Lassan és körülményesen támadtunk, rettentően gyengén dobtunk távolról és középtávolról. Ezzel szemben ellenfelünk kiválóan játszott, irányítójuk Kőházi Bence (27 pont, 12 gólpassz, 10 kiharcolt) révén nagyon jól megbontották a védelmünket és sorba kaptuk a triplákat, összesen 13-t, ezzel szemben mi az eladott labdákat termeltük, szám szerint 29 darabot. Félidőben próbáltunk változtatni támadást és védekezést is, de ez volt az a nap és mérkőzés, hogyha napokig tart sem lett volna győzelmi esélyünk. A Kecskemét jobban, pontosabban és gyorsabban kosárlabdázott. Az utolsó negyedben minden-mindegy alapon az utolsó energiatartalékunkat elhasználva kijöttünk egész pályán letámadni és közelebb tudtunk jönni. Ekkor ellenfelünk már a kulcs játékosait pihentette, de ebben a kiegyenlített mezőnyben, ahol 6 csapat hajt a 4 továbbjutó helyre minden pontnak jelentősége lehet, így örültem, hogy a játékosaim a legvégéig küzdöttek.

MAFC – Debreceni KA   70 – 63 /20-16, 18-15, 13-13, 19-19/

DKA: Schwarczenberger Gábor 19/3, Madar Krisztián 16, Fekete Csongor 6, Virágh Benedek 2, Varga Boldizsár 4, Tóth Botond 2, Czeglédi Bence 5, Tompa Áron 9, Schwarczenberger Csongor, Seszták Miklós, Pala Sándor, Balázsi Ákos

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Az eddig veretlen, bár kevesebb meccset játszó MAFC-hoz utaztunk. Sajnos a mérkőzést megelőző napon begipszelt Madar Kristóf nélkül, a keretben pedig több sérüléssel bajlódó játékossal. A rossz előjelek ellenére jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk és irányítottuk a játékot. Az első negyed közepétől azonban komoly fault problémákkal küzdöttünk. Virágh Benedek 13, Fekete Csongor 20 perc alatt pontozódott ki, ami különösen megnehezítette a fizikálisan erős MAFC ellen a mérkőzést. A pályára lépő fiatalok viszont kellő agresszivitással és önbizalommal ellensúlyozták a centiket és kilókat. Végig 10 ponton belül tudtunk maradni, sőt a végén 4 pontnál labdánk volt, hogy lőtávolba érjünk, sajnos hibáztunk, ellenfelünk pedig egy újabb 3 pontossal kialakította a 7 pontos különbséget, ami hazai pályán ledolgozható lesz teljes és egészséges kerettel.

Nehéz és a sérüléseket tekintve igen balszerencsés időszak után az őszi szünetet kihasználva, sok munkával úgy gondolom, hogy helyreállt a csapatban a rend, és bízom benne, hogy szombaton a Dávid Kornél KA ellen ismét sikerül győztesen elhagyni a parkettet. Nehéz mérkőzés lesz egy jó szerkezetű és eredményesen kosárlabdázó csapat ellen, ráadásul Madar Kristófra továbbra sem számíthatunk illetve Fekete Csongor is még csak 1 alkalommal tudott edzeni és még mindig nem épült fel a sérüléséből, de ennek ellenére csak a győzelem lesz elfogadható szombaton 15 órától az OEC-en.