DHK U14: Megőrizték veretlenségüket

Az U 14 B-bajnokságot vezető debreceni legénység hétfőn este Miskolcra látogatott, ahol az élmezőnyben tanyázó Jegesmedvékkel vívtak rangadó mérkőzést.

0

defaultnews_u14-3-300x200 DHK U14: Megőrizték veretlenségüket

Rosszul indult a mieink számára a találkozó, már az első támadás után vezettek a miskolciak, a gólt Szatmári jegyezte, aki a 9. percben tovább növelte a házigazdák előnyét. 10.05-nél emberfórba kerültünk, ám az esély kihasználatlan maradt.

A 2. játékrész elején jobbára a mezőnyben folyt a játék, a harmad feléhez közeledve azonban egy perc leforgása alatt kiegyenlítettünk; 27.08-nál Szűcs, nem sokkal később Rózsa talált be. A második debreceni gól szerzőjét nem sokkal később kiállították, majd Kovács Soma is hasonló sorsra jutott. A hátrányokat sikerült kivédekezni, sőt 35.47-nél Szalontai egyéni akciójával a vezetést is megszereztük. A 38. perc mozgalmasra sikeredett; előbb Szatmári góljával kiegyenlítettek a Jegesmedvék, majd Juhos újra a mieinket juttatta előnyhöz. 37.54-nél Juhos 2 percet kapott gáncsolásért, de a miskolci fórt sikerült gól nélkül átvészelni.

A 3. harmadban hét percig szünetelt a gólgyártás, 47.56-nál azonban Máthé Miklós kétgólosra növelte a mieink előnyét. Ezután felváltva történtek a kiállítások, mígnem 57.46-nál Kunsági emberfórban szépített, ráadásul Rózsát ki is állították. A hazai szakvezető időt kért, azonban a csapata már nem tudott egyenlíteni.

Végig fej-fej mellett folyó, nagy csatában szép győzelmet arattak Miskolcon a mieink, akik továbbra is pontveszteség nélkül állnak a csoport tabellájának élén.

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 4-5 (2-0, 1-4, 1-1)
Gólszerzők:
 Szatmári(3) és Kunsági, illetve Szűcs, Rózsa, Szalontai, Juhos és Máthé M.

György István: „Ismét sokat vártunk erre a találkozóra. A miskolciak ellen mindig jó mérkőzéseket lehet játszani, egyrészt közel van egymáshoz a két csapat, másrészt presztízscsata is minden korosztályban. Azt kell mondanom, hogy az utóbbi két találkozót követően nagyon nagyot javultunk játékban. Ehhez persze kellett az is, hogy az ellenfél maximális erőbedobásra késztessen bennünket, ami jó dolgokat hozott ki a játékosokból. Természetesen rengeteg hiba történt a mérkőzés során, de hibázni csak az tud, aki próbálkozik, mi pedig próbálkoztunk, nem is keveset. Hátul egy picit labilisak voltunk, de szerencsére elég sok időt töltöttünk a támadó zónában, és ha már ott voltunk, akkor egészen szép dolgokat is produkáltunk. Elégedett vagyok a srácokkal, mindenki beletette a magáét és közben láttam az arcokon, hogy élvezték is! Nekem pedig ennél jobb visszajelzés nem kell.”