DSC-SI: Díjazták a kiválóságokat

A Debreceni Sportiskola közel kétszáz növendéke vett részt a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban rendezett játékos köredzésen, ahol többek között a 2019-es esztendő legjobbjait is díjazták a szakemberek.

0

Magyar-Labdarúgás-Napja-300x169 DSC-SI: Díjazták a kiválóságokat

Puskás visszahúzós cselei, Czibor tanári beadásai, Hidegkuti mesterhármasa. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az „évszázad mérkőzésére” emlékeztek szerdán délután a Debreceni Sportiskola növendékei, s a közös ünnepség alkalmával a fiatal sportolók egész éves munkáját is megköszönték a szakvezetők.

Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum stratégiai és sportszakmai igazgatója elmondta, a jelenkor futballistái számára követendő példaként szolgálhat az Aranycsapat játék iránti alázata, s ezt a szellemiséget kell átadni a Sportiskolán nevelkedő fiataloknak is. A sportvezető megköszönte a gyermekek kitartó munkáját, valamint a szülők támogatását, majd egyesével szólította a korosztályok legjobb játékosait.

Egész éves munkája elismeréseként különdíjban részesült Nagy Dávid (U7), Nagy Zalán (U8), Mosdóczi Botond (U9), Hermeczi Károly (U10), Tóth Bence (U11), Nagy Attila (U12), Kalapos Konrád (U13), Varga Zoltán (U14), Mátyás Péter (U15), Zsombik László (U16), Zubora Tamás (U17), Arday Zoltán (U18), valamint Sándor Huba (U19). Az idény legjobb kapusa Ésik László lett, továbbá köszöntötték a DSC-SI-től nyáron távozó Kálny Hubát, Cseke Bencét és Szabó Pétert.

A szakosztály első embere, Kozma Mihály előbb átadta a tavalyi szezonban, az Északkeleti csoportban másodikként végző U17-es és U19-es csapat érmeit, majd röviden értékelte a Sportiskola mögött álló, sikerekben gazdag esztendőt.

„Az országban talán egyedülálló módon emlékezünk meg a Magyar Labdarúgás Napjáról, nagy örömmel tölt el, hogy ismét közel kétszáz gyermek tisztelte meg jelenlétével rendezvényünket. Ez a kis ünnepség kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző korosztályokon átívelő barátságok alakuljanak ki, és tovább erősödjön az összetartozás érzése a növendékeinkben. Az óvodásoktól kezdve, a kisiskolásokon át, egészen a végzősökig minden korcsoportban van csapata a Debreceni Sportiskolának, s ha az eredményeket nézzük, sikeres évet zártunk. Az igazi fokmérő azonban számomra nem ez, hanem a DVSC-hez felkerülő játékosok száma, s úgy vélem, e tekintetben sem állunk rosszul, az első csapat vezetőedzője, Herczeg András folyamatosan figyelemmel követi a nálunk pallérozódó tehetségek teljesítményét. A játékosok mellett természetesen az edzőket is dicséret illeti, hiszen idén is kiváló munkát végeztek, s úgy érzem, remek közösség alakult ki az egyesületen belül.”