Kézilabda vb: DVSC – Románia 17-16

A magyar válogatott jól kezdett a világbajnokságon, a papírformának megfelelően nagy arányban győzte le Kazahsztán csapatát, köszönhetően a debreceni lányoknak is. A légiósok gólerős játékának is köszönhetően összesen 17 debreceni találat született a torna első napján, míg például az egész román válogatott összesen 16 gólra volt képes Spanyolország ellen a világbajnokság nyitónapján!

0

78150239_3153805071312738_6556442975218434048_o-300x200 Kézilabda vb: DVSC - Románia 17-16Fotó: MKSZ Facebook

Magyarország – Kazahsztán 39-15 (22-8)

Nagyon fontos a jó kezdés, és ezt Kim Rasmussen és csapata is tudta így a Kazahsztán elleni mérkőzést nem vették félvállról a magyar válogatott tagjai. Az első percek akadozó játéka után érezhető volt a tudáskülönbség, a mieink sok gyors gólt szerezve léptek meg az ázsiai csapattól. A félidőre már 14 gólos magyar vezetéssel vonultak a csapatok, már ekkorra eldőlt a két pont sorsa. A második félidő elején szintén halványabban kezdtünk, ám a folyamatos cserék frissítették a csapatot és a legtöbben hozzá tudtak tenni a játékhoz. A mérkőzés végére 24 gólos gólossá alakult előnyünk, a kötelező házi feladatot nagyszerűen teljesítette Kim Rasmussen gárdája. Vasárnap azonban egy ennél sokkal nehezebb feladat, a Romániát valósággal kiütő Spanyolország ellen küzd meg a magyar válogatott, ahol nagyot léphet az olimpiai selejtező felé!

Triffa Ágnes (5 védés / 11 kapott lövés, 45 %-os védési hatékonyság, 20:07 játékidő): A három kapus ezúttal is megosztotta igazságosan a játékperceket, a debreceni hálóőr az első húsz percben őrizte a magyar válogatott kapuját, amely idő alatt stabil teljesítményt nyújtott.

Kovács Anna (1 gól / 3 lövés, 33 %-os lövőhatékonyság, 15:02): A jobbátlövő nem élete formájában kézilabdázott a világbajnokság nyitányán. Kezdőként lépett pályára, ám mindössze egy darab hétméterest értékesített, míg két rontott lövése is volt a találkozón, így kevesebb percet is töltött a pályán. Lesz ennél még jobb találkozója!

Tóvizi Petra (1/1, 100 %, 42:58): Fiatal beállósunk több mint a mérkőzés kétharmadán a pályán töltötte, amely fontos fejlődése szempontjából. Egy gólja mellett több hétméterest is kiharcolt és jól ellátta védekező feladatás, példának okáért két alkalommal két alkalommal sáncolt is a találkozón. Jelzésértékű, hogy ő is a kezdőcsapatban kapott helyet!

Vámos Petra (3/4, 75 %, 30:00): Pontosan félórát töltött a pályán Vámos, aki ezalatt nem is tétlenkedett. A legfiatalabb válogatott játékosként a második félidőn három gólt szerzett, továbbá négy gólpasszt is kiosztott. Védekezésben stabil pont volt a kettes pozícióban, egy alkalommal labdát is szerzett a kazahoktól. Soha rosszabb világbajnoki bemutatkozást!

Montenegró – Szenegál 29-25 (14-15)

Csoportunkban a vártnál szorosabb mérkőzést játszott Montenegró és Szenegál. Az első félidőben még a jó erőkből álló, egyáltalán nem lebecslendő afrikaiak vezettek, ám a második félidőben felőrölték ellenfelüket Despotovic-ék. A végén Montenegró örülhetett a győzelemnek, ám ez az eredmény a magyar válogatottnak is tanulság kell, hogy legyen a Szenegál elleni találkozó előtt!

Jelena Despotovic (5/7, 71 %, 34:56): Montenegrói átlövőnk ugyan nem a kezdőcsapatban kapott helyet, ám amikor beszállt a mérkőzésbe, új színt vitt az addig igencsak fakó délszláv gárdába. Hét lövéséből kettőt hibázott el, öt találatot ért el, emellett három gólpasszt is kiosztott csapattársainak. Védekezésben hozta a tőle megszokott keménységet, két alkalommal is a kiállítás sorsára jutott.

Argentína – Japán 20-24 (10-14)

Nem könnyű a házigazdával kezdeni, akik első mérkőzésükön különösen motiváltak hazai pályán. A továbbjutás szempontjából is nagyon fontos találkozót végül Japán nyerte, így a dél-amerikaiak középdöntőbe jutásának reményei jelentősen csökkentek. Ami jó hír, hogy a jelek szerint a debreceni légiós Pazar formában érkezett Japánba és számíthat rá Siso kapitány.

Elke Karsten (7/10, 70 %, 42:47): A nyáron igazolt Elke Karsten ezúttal a válogatottban mutatta meg, hogy jelentős potenciál van benne. Egyértelműen hazája válogatottjának vezére, főként támadásban, amelyet hét lőtt gólja is alátámaszt. Védekezésben is pályán volt, bár abban a játékelemben kevésbé számít meghatározó szereplőnek. A mai napon a DVSC játékosok közül ő volt a legeredményesebb, elképzelhető, hogy nem az utolsó alkalommal, bár minden bizonnyal a vereség okozta csalódásban nem igazán vigasztalja ez a tény.

Szép volt lányok!

Rádin Márkó