DHK U16: Esélyt sem adtak Justitiának a srácok

U 16 B csapatunk pénteken este Debrecenben, a Justitia Szittyák ellen lépett a jégre. A találkozó előtt a vendégcsapat az utolsó helyet foglalta el a csoport tabelláján, a szurkolók joggal számíthattak arra, hogy a mieink itthon tartják a három pontot.

0

defaultnews_u16-300x200 DHK U16: Esélyt sem adtak Justitiának a srácok

Az 1. harmadban Váraljai Ádám már az 5. percben megkezdte meg a gólgyártást, majd Váraljai Bence kétszer is betalált. Az első periódusban nyomasztó fölényben hokiztak a mieink, 20-5-re nyertük a kapura lövéseket. A 2. játékrészben a mérkőzés képe alig változott; a Váraljai-testvérek mellett Szabó Márton is gólt jegyzett, így alakult a 6-0-s szünet előtti eredmény. A 3. harmadban is a szokott forgatókönyv szerint folytatódtak az események. A kapuban Juhász-Berencsi Soma váltotta fel Révész Zsuzsát, majd Szabó Ádám emberelőnyös góljával szépített az ellenfél. A debreceni együttes öt góllal válaszolt, Csanády Marcell és Novák Benedek kétszer, míg Váraljai Ádám egy alkalommal volt eredményes.

A mérkőzésen végig domináltak a mieink és ebben az arányban is megérdemelten nyertek.

Debreceni HK – Justitia Szittyák 11-1 (3-0, 3-0, 5-1)
Gólszerzők:
 Váraljai B,(3), Váraljai Á.(3), Csanády(2), Novák(2), Szabó M., illetve Szabó Á.

Prakab Szilárd: „Az első perctől kezdve mi irányítottuk a játékot, folyamatosan támadtunk, kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek. A csapatjáték jól működött, voltak ugyan pillanatok, amikor elkezdtünk egyénileg hokizni, de ezek csak rövid ideig tartottak. Mindenki beletette a munkát a mérkőzésbe, így végül nagy gólarányú győzelmet könyvelhettünk el.”