A lányok kiérdemelték a világbajnoki részvételt

Egyetlen magyar csapatként vesznek részt a jövő évi iskolai világbajnokságon a Debreceni Egyetem Balásházy Gyakorló Középiskolájának futsalosai. Az ISF Futsal Iskolai Világbajnokságra a tavasszal nyert Diákolimpiai ezüstéremmel kvalifikálták magukat a lányok.

0

20191203-020-300x200 A lányok kiérdemelték a világbajnoki részvételt

Az új rendszer szerint már nem csak a diákolimpiát megnyerő együttes, hanem a második helyen végzett csapat is indulhat a világbajnokságon. A Vác azonban visszalépett az indulástól, így a debreceniek alanyi jogon vehetnek részt a világeseményen.

Filep Miklós, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának igazgatója szerint nem csak a megye és a város, hanem az ország életében is különleges esemény lesz a jövő nyári torna.

20191203-001-300x200 A lányok kiérdemelték a világbajnoki részvételt

– A meghívást ki kell érdemelni. Húsz éve fordult elő utoljára, hogy a megyéből, a városból korosztályos világbajnokságon tudtak reszt venni a diákok. A Balásházy tanulói közül sokan a DEAC igazolt sportolói is egyben, így az egyetemi sportklub százéves évfordulójához is tudunk kapcsolódni – mondta az igazgató.

Filep Miklós kiemelte: a mezőgazdasági képzés mellett az elmúlt tíz év a labdarúgásról is szólt az iskolában, hiszen 2010-ben elindult a sportgimnáziumi képzés, az intézmény lány és fiú csapatai pedig folyamatosan részt vesznek a Labdarúgó Diákolimpiákon.

Buglyó Roland edző felidézte, nagyon eredményes volt harmadik diákolimpiáján az iskola lány futsalcsapata. Veretlenül jutottak be az országos döntőbe, ráadásul az elődöntőben az utóbbi évek sikercsapatát, a Győrt sikerült büntetőkkel megverniük. A fináléban végül az a Vác állította meg őket, amelyik most lemondott a világbajnokságon való indulás jogáról. Az edző szerint nagy feladat, egyúttal hatalmas élmény is lesz a nemzetközi megmérettetés, melyet a franciaországi Lyonban rendeznek meg 2020. június 01-08. között.

A csapat tagjai: Pap Anna Boglárka, Szabó Nikolett, Komlós Lilla, Nagy Mirella, Kunkli Kitti, Keczán Zsanett, Jakus Lili, Magyar Lívia Diana, Balogh Mercédesz, Babrik Evelin