Rövidpályás csúcsokkal karácsonyoznak az uszonyosúszók

A nagymedencés versenyek után a Rövidpályás Országos Bajnoksággal zárták az idei szezont a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói, akik a kecskeméti viadalon összességében 17 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzéremmel végeztek, valamint 5 új országos csúcsot is felállítottak.

0

csapatkép_ROB2019-300x225 Rövidpályás csúcsokkal karácsonyoznak az uszonyosúszók

Az egyéni számokban a gyermek mezőnyben Szilágyi Judit Ilka, a serdülőknél Pázmányi Zalán, az ifjúságiaknál pedig Pázmányi Sándor triplázott, de aranyérmes lett Linzenbold Zsófia, Lipők Larion és Béres Attila is.

A legsűrűbb hete Senánszky Petrának volt, aki a hétközi úszó országos bajnoki címe után az uszonyaival is remekül teljesített, mindkét aranyérmét új országos csúccsal nyerte, a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban 1 egész másodpercet javítva korábbi idején, ami a nem hivatalos listák szerint a világ legjobb időeredményének számít.

A Pázmányi Sándor – Linzenbold Zsófia – Blaskó Nikol – Lipők Larion összeállítású mix csapat az ifjúsági korosztály mindkét váltó versenyszámában – a 4×50 méteres felszíni és a 4×100 méteres uszonyos gyors váltóban is – magabiztosan, országos csúcsot úszva szerzett aranyérmet.

A 2019. évi korosztályos és felnőtt országos bajnokságon a Debreceni Búvárklub sportolói 63 arany-, 42 ezüst és 42 bronzérmet, azaz összesen 147 érmet szereztek, emellett 11 új országos csúcsot állítottak fel.