DEBKA serdülő: Győzelemmel mutatkoztak be hazai pályán

A regionális serdülő bajnokság harmadik fordulójában először játszhattak hazai közönség előtt a DKA-DSI lányai. Kozák István tanítványai nem okoztak csalódást, jó játékkal, kemény védekezéssel, és egy győzelemmel kedveskedtek a kilátogatóknak.

0
OSB-regionális-forduló-2019.12.15.-Debrecen-2-1-600x450-300x225 DEBKA serdülő: Győzelemmel mutatkoztak be hazai pályán
dav

Fotó: DEBKA

OSB regionális bajnokság 3. forduló, 2019.12.15. Debrecen

DKA DSI – Nyíregyházi Kosársuli „B” 69 : 16 (25-8,13-5,8-3,23-0)

DKA-DSI: Kunkli Anna 20, Nagy Nikolett 11, Elekes Milla 10, Boda Boglárka 8, Liptai Csenge 6, Visky Boglár 5, Szilágyi Anna 4, Orha Lara 3, Taricska Luca 2

Kozák István: Most először játszottunk az idei bajnokságban hazai pályán. A „most megmutatom” néhány lányt görcsössé tett, így több hiba csúszott a passzolásba, befejezésbe támadásban. A védekezésünk rendben volt, külön kiemelném Taricska Lucát, aki az ellenfél irányító játékosát gyakorlatilag levette a pályáról. Üde színfolt volt Kunkli Anna játéka, aki második hullámban érkezve összekapkodta a kihagyott ziccerek utáni lepattanó labdákat, és jó százalékkal fejezte be dobásait. A meccsen 3 újoncot is avattunk Taizs Dorka, Török Rebeka és Szilágyi Anna személyében.

DKA DSI – MVSI Vadmacskák „B” 32 : 52  (14-6,13-4,13-8,12-14)

DKA-DSI: Elekes Milla 10, Kucskár Barbara 6, Ruszthi Loretta 4, Taricska Luca 4, Visky Boglár 2, Nagy Nikolett 2, Szabó Boglárka 2, Liptai Csenge 2.

Kozák István: Felemás érzéseim vannak, és felemás félidőket is játszottunk. Az első félidőben nagyon kevés kosarat szereztünk, ami a mi kissé megilletődött játékunkon túl annak is volt köszönhető, hogy az ellenfél emberfogásos védekezése enyhén szólva is inkább 4 emberfogó, 1 zónázó játékra hasonlított. Mi még nem dolgozunk elzárásokkal, így ezek levédésével sem foglalkoztunk. Az ellenfél már ezzel is támadott, ez okozott némi zavart nálunk. A félidei szünetben kértünk a lányoktól még agresszívabb védekezést, illetve, hogy lássunk már többet abból, amiket edzésen már jól csinálnak támadásból. Ennek eredményeképpen a második félidő gyakorlatilag egál lett.

A hazai rendezésű fordulónkban a 2 mérkőzésen összesen 17 játékost szerepeltettünk, akik közül 3-an életük első tétmeccsét játszották, illetve 3-an a második tétmeccsükre készültek. Úgy gondolom, hogyha alapnak tekintjük a stabil védekezést, akkor jó úton járunk, a támadásainkon, támadás befejezéseken, passzolásainkon sokat kell még dolgoznunk.