Hat vívónk lép hétvégén pástra világkupán

Újabb zsúfolt hétvégére készülhetnek az Interfencing Debrecen SC sportolói. A párbajtőrvívók Udinében a kardvívók Budapesten léphetne pástra junior világkupákon.

0

IMG_20200102_181233-e1578046114700-300x225 Hat vívónk lép hétvégén pástra világkupán

Kálmán Gyöngyvér egyedüli debreceni párbajtőrvívóként indulhat az udinei junior világkupán. A kadet korosztályú Kálmánnak a tapasztalatszerzés mellett az U17-es válogatottság szempontjából is fontos a verseny. Női kardvívóink a budapesti junior világkupán szerepelhetnek. Battai Sugár Katinka mellett ezúttal megméreti magát Fekete Ágnes, Simon Petronella, Tóth Liliána és Wladimír Véda is.

A lányok itthon már többször bizonyították tehetségüket, ezúttal megkapják a lehetőséget a nemzetközi rutin megszerzésére is. Dávid László az egyesület kardedzője örül annak, hogy ilyen sok vívóval tudja a debreceni klub képviselni a helyi vívósportot: „Elmúltak már azok az idők, amikor annak kellett örülni, hogy egy-két cívisvárosi vívó eljutott a világkupákra. Ebben a szezonban mindhárom felső korosztályban volt debreceni tagja a válogatottaknak. Reméljük ez hosszú távon is így marad. A minőségi tömeg adott hozzá, nekünk edzőknek pedig keményen kell a sportolókkal dolgozni”.

Az egyesület párbajtőrmestere, a korábbi olimpikon Nyisztor Sándor annyival egészítette ki kollégája szavait, hogy: „a lányok közül négyen még kadetek és a két idősebb is csak első éves junior. Hatalmas lehetőség előtt áll a debreceni vívósport, a következő években. „

Hogy nem csak a jövő szép, hanem a múlt is mi sem bizonyítja jobban, mint a 2019-es évben megnyert Világ- és Európa-bajnoki cím, magyar bajnoki cím, Világ- és Európa-kupa érmek száma.

Sok sikert lányok!