DHK U21: Bravúros győzelemmel nyitották az évet

U 21-es csapatunk január 7-én a Vasas otthonában indította az új évet.

0

51147-300x186 DHK U21: Bravúros győzelemmel nyitották az évet

Papírforma szerint a piros-kékek voltak a találkozó esélyesei; ők 22 ponttal a második helyen tanyáztak az A-csoport ranglistáján, míg a mieink 7 pont hátránnyal a középmezőnyben foglaltak helyet. A debreceni gárda az ifi kontingenssel együtt 13+1 játékost számlált, a több ERSTE Ligás játékossal megerősített hazaiak 4 komplett sorral vágtak neki a mérkőzésnek.

A hazai csapat azonnal nekiugrott a mieinknek, nagy iramot diktáltak és számos veszélyes támadást vezettek. A debreceni védelem azonban keményen állta a sarat, sőt kontrákra is futotta a mieink erejéből. A 7. percben mintaszerű debreceni támadást láthattak a nézők; Ivanov lógott meg egy hosszú passzal, lefékezett a Vasas kapuja mögött, kivárt, a bepasszra érkező Smirnov pedig nem hibázott. Alig több, mint fél perccel később Takács harcolt meg a korongért, átadásából Ellerbrock tüzelt, majd Foltin érkezett jól a kipattanóra. A 12. percben a Vasas kapott technikai kisbüntetést, túl sok játékosuk volt a jégen. 16.10-nél szépített a hazai alakulat, Páterka passzából Csiki talált be. Nem késett sokáig a mieink válasza sem; 17.18-nál hárman indultak meg kontrában, egy csel után Ivanov tette be a kapus lába között a korongot. Az 1. harmadban nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, de nem boldogultak a debreceniek védekezésével. A srácok már a semleges harmadban felvették a harcot, és Antekkel a hátuk mögött egyre-másra hiúsították meg a Vasas akcióit.

A 2. játékrész elején Pápa egy gólra hozta fel a csapatát, de ez is csak 23 másodpercig tartott. 22.10-nél Takács szerzett korongot, Ellerbrock, majd Smirnov vitte tovább az akciót, az orosz légiós lövésébe Takács ért bele, megszületett a negyedik gólunk! 24.05-nél Szabó Kornél került a büntetőpadra, az előnyben felállt és járatta a korongot a Vasas. 25.07-et mutatott az időmérő, amikor Benedek Norbert lefülelt egy hazai passzt, elrobogott a koronggal és csuklóból a kapus lepkés kesztyűje alá vágta! A Vasas kapust cserélt, de a mieink hamarosan felavatták a cserekapust is. 27.17-nél a semleges harmadban hibáztak a piros-kékek, Benedek passzát Smirnov lőtte rá, a pakk a kapu elé érkező Szigetiről vágódott a hazai hálóba. Ez volt az a pillanat, amikor az ellenfél szakvezetője, Horváth András időt kért. A 35. percben Smirnov kiült 2 percre, 36.54-nél Fehérvári találatával feljebb lopózott a Vasas, de még mindig 3 gól volt a mieink előnye.

A 3. harmadban minden erőtartalékát bevetette az ellenfél és a 49. percben Pápa révén megint feljebb zárkóztak. Az 51. perc elején Szalma került a büntetőpadra. Kevesebb, mint egy perccel később a rendkívül harcosan hokizó Takács küzdött meg a korongért a támadó harmadban, a sarokból visszatette a nagy lendülettel érkező Sminovnak, aki kapásból a hálóba bombázta a játékszert. 53.49-nél a Vasas szakvezetője időt kért, tanítványai nagy elánnal támadtak, de nem tudtak gólt szerezni. Nagy Zalán és Foltin is jól blokkoltak, majd Filep hárított önfeláldozó bevetődéssel egy nagy löketet. 57.07-nél Csiki támadta erőszakosan Anteket, Smirnov kelt csapattársa védelmére, a bunyót mindkét oldalon egy 2+2 perces kiállítás zárta le. Az 59. percben a játékvezetők még befújtak egy kisbüntetést a hazaiak ellen, de a mieink ekkor már az eredmény tartására koncentráltak.

A találkozót taktikailag érett és precíz játékkal, megérdemelten nyerték meg a mieink. A debreceni srácok bátor, önfeláldozó és kreatív játékot produkáltak, nem ismertek elveszett korongot, végig bírták erővel és egymást támogatva elviselték a Vasas nyomását. Antek Tamás 51 lövést védett, nagy szerepe volt a győzelemben, de valamennyi játékosunk csillagos ötöst érdemel! A meccsen igazságos eredmény született, az a csapat nyert, amelyik többet tett a győzelemért. Edzőnek és játékosnak egyaránt gratulálunk a szép sikerhez!

Vasas SC – Debreceni HK 4-7 (1-3, 2-3, 1-1)
Gólszerzők:
 Pápa(2), Csiki és Fehérvári, illetve Smirnov(2), Foltin, Ivanov, Takács, Benedek N. és Szigeti