Most kell győzni!

A Törökországban megszerzett két ponttal a zsebben fogadja a DVSC-Schaeffler az első fordulóban vereséget szenvedő, de az idei szezonban a Bajnokok Ligáját is megjárt Banik Most csapatát az EHF Kupa csoportkör második fordulójában. A szombaton 14 órakor a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban kezdődő mérkőzésen egy esetleges győzelemmel nagyon jó helyzetbe kerülhet a Loki két mérkőzés után!

0

82331701_2994423253948883_9123976477761601536_o-300x200 Most kell győzni!Fotó: DVSC Kézilabda Facebook

A vendég Banik Most ebben a formában 1997-ben alakult a jelenleg mintegy 65 ezer fős Most városában (amely hidat jelent). 2013 óta folyamatosan fejlődik a klub, kezdve még abban az évben a harmadik európai kupának számító Challenge-Cup megnyerésével, majd a cseh és szlovák csapatok részvételével zajló MOL Liga trófeájának folyamatos elhódításával. Története legnagyobb nemzetközi sikerét azonban ebben a szezonban érték el, ugyanis bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe a török Kastamonu kiverésével, ahol többek között a Győri ETO-val is megmérkőztek, és bár hazai pályán sima vereséget szenvedtek, Győrben csupán hat gól lett végül a differencia. A MOL Liga idei kiírását fölényesen vezetik 15 győzelem mellett mindössze egy vereséggel, az EHF Kupában a Thüringer HC ellen nyolcgólos vereséget szenvedtek hazai pályán. A csapat legeredményesebb játékosa az idei nemzetközi mérkőzéseken Dominika Zachova, aki cseh válogatott jobbszélső, majd őt követi a szintén cseh válogatott balátlövő Jana Sustkova. A kapuban egy korábbi cseh válogatott, Dominika Müllnerova a biztos pont, míg Petra Manakova nagyon rutinos játékos, bár az idei szezonban kevésbé gólerős. A keretben a cseh játékosok mellett kizárólag szlovák légiósok vannak, míg a vezetőedző Jiri Tancos.

A mieink komoly menetelésben vannak, hiszen egy héten belül ez már a harmadik fontos találkozója a lányoknak. Az EHF Kupa csoportkörében sikerült győzelemmel kezdeni egy elképesztő hajrá után a török Kastamonu ellenében, ám a bajnokságban esélyesebbként döntetlent értek el a lányok a Kisvárda ellen, hozzátéve, hogy Jelena Despotovic sérülés miatt hiányzott.  Utóbbi találkozón nem sikerült begyűjteni a két pontot, ám látható, hogy a magyar bajnokságban egy-két kivétellel bármelyik csapat képes meglepetést okozni.  Törökországban egyértelműen a jobb oldal remekelt, hiszen Kovács Anna kilenc gólt szerzett, míg a mindössze 19 éves Arany Rebeka nyolc találattal, köztük a mindent eldöntő góllal bizonyította tehetségét. A bal oldal kevésbé volt aktív, hiszen Despotovic öt gólja mellett erről az oldalról nem érkezett további találat, remélhetőleg  ebben javulás tapasztalható a cseh gárda ellen. Köstner Vilmos meg is jegyezte a legutóbbi bajnoki mérkőzés után, hogy a szezon eddigi részében az volt a legfőbb erénye a DVSC-nek, hogy igazi kétsoros csapat volt, azonban szerdán látott ebben hiányosságokat a rutinos mester. Kapusposzton továbbra is Triffa Ágnes adja a stabilitást, ám Törökországban az első félidőben egyedül Szabó Dórának voltak védései. Nagyon fontos, hogy hazai pályán a közönség támogatásával a saját játékát tudja játszani a csapat, hiszen a nagyobb iramhoz, a keményebb találkozókhoz a mieink vannak hozzászokva. Első lépésben túl kell lépni a szerdán lejátszott mérkőzésen és az azon elért eredményen, hiszen ez egy másik versenysorozat, amelyben egy esetleges győzelemmel fontos lépést tehet a továbbjutás felé a Lokomotív.

Aki nem tud élőben szurkolni a lányoknak, annak fontos információ, hogy a mérkőzést a Sport1 televízió élőben közvetíti!

Hajrá Loki!

Rádin Márkó