EHF Kupa: Loki-henger a második félidőben!

Fantasztikus hangulatban hétgólos győzelmet aratott a DVSC Schaeffler a cseh Banik Most ellen a női EHF Kupa második csoportmérkőzésén, így két forduló után négy ponttal áll. A kiegyenlített első félidő után a második félidőben sebességet váltott a Lokomotív és végül magabiztosan nyert, úgy, hogy kivétel nélkül minden játékos hozzátett a sikerhez!

0

74804046_2865275106863699_8737277757236445184_o-300x200 EHF Kupa: Loki-henger a második félidőben!Fotó: DVSC Kézilabda Facebook

A törökországi győzelem után végre hazai pályán is megmutathatta magát a DVSC az EHF Kupa csoportkörében, ezúttal a cseh és szlovák csapatokat is felvonultató MOL Liga tavalyi bajnoka és jelenlegi listavezetője látogatott a Hódosba. A mieink dolgát nehezítette, hogy Jelena Despotovic Törökországban megsérült, míg a mai találkozón Vámos Petra is maródi volt. A lelátók zsúfolásig megteltek és már a mérkőzés előtt parádés hangulat uralkodott. Kissé idegesen is kezdtek a mieink, az első három gólt a csehek szerezték, a mieink pontatlanul támadtak. Tóvizi gólja törte meg a hazai gólcsendet, szerencsére a következő találatunkra nem kellett sokat várni. A mérkőzés 0-3-ról 5-3-ra alakult, ekkor a lányok higgadtabban vitték végig az akciókat és megtalálták a Most gyenge pontjait. Több kiállítás is sújtotta a csapatokat az elején, ám az előnyben lévő gárda nem igazán tudta ezeket a lehetőségeket kihasználni.  Az első percek bizonytalansága után színes támadójátékot mutatunk, ám védelmünk nem igazán állt össze és néhány átlövés mellett szélről is eredményesek voltak a vendégek. A 15. percre már mindkét edző időt kért, jelezve, hogy nem teljesen elégedett a látottakkal. Amikor a mieink túljutottak a cseh védőfalon, akkor szembe találták magukat a remek ütemkapussal, Müllnerovával, aki több szép védést is bemutatott a mérkőzés első negyedében. A vendégek részéről mezőnyben főleg Zachova és a góljai mellett remek gólpasszokat is kiosztó Sustkova jeleskedett leginkább. Az első harminc per hajrájában főként fej-fej mellett haladtak a felek, egyik gárda sem tudott jelentős előnyt kiépíteni és mivel a mieink nem tudták góllal befejezni az utolsó támadást, így 14-14-es döntetlennel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején valami megváltozott! A mieink sokkal koncentráltabban és hatékonyabban kézilabdáztak, és bár Sustkova az elején igyekezett húzni a Most szekerét, a Lokomotív nagyobb sebességbe kapcsolt. Kovács Anna olyan bombát eresztett el alulról egészen a felső sarokba felhúzva, hogy azt valószínűleg a világ egyetlen kapusa sem hárította volna! 17-17 után a 36. perctől egyre inkább elhúztak a debreceniek, főleg a második félidőben nagyon jól játszó Karsten és a remek gyorsindulásaival jeleskedő Arany Rebeka voltak eredményesek, amely jól jelzi a csapat erejét. Csatlakozott hozzájuk a nagyszerű mérkőzést produkáló Karnik Szabina, aki átlövései mellett nagyon jól látta meg a réseket és tört be oda, valamint szokásos módon védekezésben is nagyon odatette magát. Bulath Anita a tőle megszokott rutinnal irányított, míg Kovács Anna nagyszerű góljai mellett önzetlenül szolgálta ki társait.  Főként a gyors ellentámadásoknak köszönhetően egyre nyílt az olló a két fél között és erre még rátett egy lapáttal a közönség, amely varázslatos hangulatot produkált a csarnokban, ezzel űzte-hajtotta övéit. Hiába váltott a cseh mester nyitott védekezési formációra, zavaró védővel, az irányító posztra érkező Borgyos Panna nagyon ügyesen megtalálta a rést és gólokat szerzett belőle, illetve hétmétereseket harcolt ki. Sorba jöttek a fiatalok a pályára és valami olyat mondhatott nekik Köstner mester, hogy szinte szárnyakat kaptak ettől és nyújtottak nagyon jó teljesítményt, pótolva a két sérült játékost. A második félidő közepétől már nem nagyon forgott veszélyben a győzelem, a vendégek sem tudták azt a remek első félidei játékot nyújtani, amivel a DVSC nyomában voltak, illetve Triffa Ágnes a második félidőben remek teljesítménnyel rukkolt elő. Az idő előre haladásával egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy a mieink magabiztosan nyerik meg a találkozót, és ez még akkor sem forgott veszélyben, mikor egy tényleg nagyon fiatal csapatot küldött pályára Köstner. Az utolsó tíz percre érkezett Szabó Dóra, aki hétméteres mellett átlövést is hárított, sőt az utolsó két cseh hétméterest Oguntoye Viktória hatástalanította. Mindenki hozzátett ehhez a győzelemhez, Poczetnyik értékesített hétméteres mellett akcióból is eredményes volt, míg a nagyon fiatal Vámosi is megmutathatta magát a nemzetközi kupában. A hab a tortán egyértelműen az utolsó gól volt, amelynél Poczetnyik kiváló ütemben adta fel kínaira Varsányinak, aki eredményesen fejezte be az akciót! A mérkőzés utolsó perceiben felállva ünnepelt a debreceni közönség, amely minden bizonnyal csodálatos emlékekkel távozott a csarnokból!

Szép volt lányok!

DVSC SCHAEFFLER – Banik Most: 36:29 (14:14)

Rádin Márkó