DEAC röplabda: Hasznos tapasztalatok

Vasárnap este megkezdte szereplését a DEAC a férfi röplabda Extraligában, Fodor Antal vezetőedző szerint a Pénzügyőr elleni nyitányból sokat tanulhatnak játékosai.

0

75472823_1023343054663544_218696453357305856_o-300x200 DEAC röplabda: Hasznos tapasztalatokFotó: DEAC

Nagy sikert ünnepelhettek decemberben a DEAC férfi röplabdázói, Fodor Antal legénysége ugyanis a Dunaferr legyőzésével kvalifikálta magát az ország legjobb hat csapatát felvonultató Extraligába. Az alapszakasz lezárultával az „A” csoportból a Kazincbarcika, a MAFC és a Kecskemét, míg a „B”-ből a DEAC mellett a Kaposvár és a Pénzügyőr jutott a felsőházi rájátszásba. Vasárnap este utóbbi otthonában vizitáltak a mieink, s az előző kiírás ezüstérmese ellen nem a DEAC számított esélyesnek. A felek az alapszakaszban már kétszer megmérkőztek egymással, mindkét alkalommal Jókay Zoltán együttese bizonyult jobbnak.

Ezúttal is jobban kezdett a rutinos játékosokkal felálló hazai alakulat, Bagics Balázs hiánya pedig megérződött a mieinken, akik nehezen tudták felvenni a játék ritmusát. A Pénzügyőr 11:1-re, majd 16:3-ra is vezetett már, a zöld-fehérek három ászt ütöttek az első játszmában, s elsősorban szélről termelték a pontokat. Fodor Antal időkérését követően feljavult a mieink nyitásfogadása, Hubicska Patrik támadásban és védekezésben is kiemelkedőt nyújtott, ám a hazaiak így is magabiztosan, 25:9-re nyerték az első szettet.

A második játszmában új erőre kapott a DEAC, az első pontot a mieink szerezték, s a későbbiekben is látványos megoldásokat láthattunk a fiúktól, akik jól használták ki a Pénzügyőr megingásait, leütésekből pedig tizennégy pontot szereztek. Az első szett 18 százalékos támadási hatékonyságával szemben ezúttal próbálkozásaink kétharmadából pont született, s a blokkok tekintetében is sokat javult a DEAC. 12:8-nál, majd 23:19-nél csupán négy pont volt a két csapat között, végül öttel nyerték ezt a játszmát a hazaiak.

A mérkőzésen először a harmadik szettben vezettünk két ponttal, elsősorban Remete és Csizmadia életerős szerváinak köszönhetően. A játék ezen periódusában már pihentette alapembereit Jókay Zoltán, ám a hazaiak klasszisát mutatja, hogy a kispadról is remek játékosok szálltak be, Solti és Rása vezetésével a játszma derekához érve már a Pénzügyőr vezetett. Az utolsó labdameneteket felváltva nyerték a felek, a vége 25:17 lett, így a hazaiak magabiztos győzelmet ünnepelhettek. Fiatal csapatunkat dicséret illeti, hiszen két játszmában is megnehezítették rutinosabb riválisuk dolgát, s a hiányzók ellenére tisztes helytállással kezdték meg Extraligás szereplésüket.

 Pénzügyőr SE – DEAC 3:0 (9, 20, 17)

Pénzügyőr: Kiss D., Flachner, Magyar, Reffatti, Szabó M., Kovács Z.

Csere: Feliciano (liberó), Solti, Flachner, Szabó V., Rása

Edző: Jókay Zoltán

DEAC: Kiss I., Remete, Tóth A., Hubicska, Ádám, Fazekas

Csere: Nagy A., Mészáros (liberók), Csizmadia

Edző: Fodor Antal

Fodor Antal: „Az első játszmában még nehezen tudtunk alkalmazkodni a hiányzók miatt átalakított felálláshoz, míg ellenfelünk teljes erőbedobással, lendületesen röplabdázott. A második és a harmadik játszmában már pariban voltunk a Pénzügyőrrel, s bár érződött Bagics Balázs hiánya, a pályán lévők motiváltan és sokszor látványosa játszottak. Átestünk a tűzkeresztségen, hasznos tapasztalatokat szereztünk, s úgy érzem, sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből.”

P.G