Erdélyi túrával zártuk az alapszakaszt

Ugyan a felsőházi rájátszásba jutást már korábban bebiztosította jégkorongcsapatunk, a végső helyezés csak az utolsó mérkőzéseken dőlt el. Végül ötödikként zárta a bajnokság első fázisát David Musial együttese, kedden pedig kezdődnek a középszakasz küzdelmei.

0

82048025_511772489693344_1607634618561855488_o-300x200 Erdélyi túrával zártuk az alapszakasztFotó: DEAC

Az Erste Liga idei szezonját látva elmondható, hogy Erdélybe nem győzni járnak a csapatok, a DEAC jégkorongozóira azonban ezúttal két fontos mérkőzés is várt határainkon túl, David Musial legénysége a Gyergyó és a Csíkszereda otthonában zárta az alapszakasz küzdelmeit. Az ütők és a pakkok mellett ezúttal bizonyára a kockás füzetek is előkerültek a debreceni öltözőben, ugyanis a negyedik helyért ádáz küzdelmet folytatott csapatunk a Dunaújvárossal, s csupán a harminchatodik, utolsó fordulóban dőlt el, hogy melyik együttes várhatja kedvezőbb helyzetből a felsőházi rájátszást.

Kedden késő délután a Gyergyói HK otthonában vizitáltak egyetemistáink, ahol a hazaiak már harminckilenc másodperc elteltével betaláltak, majd nem sokkal később Péter Zsolt kotort bele Ferenc-Csibi lövésébe, megduplázva ezzel a piros-fehérek előnyét. A második harmad Mazzag találatával indult – támadónk Novotny kipattanóját juttatta a kapuba –, sokáig azonban nem örülhettünk, ugyanis érkezett Vorobyev, aki szemfüles góljával visszaállította a kétgólos különbséget. Ezt követően mindkét csapat próbálkozhatott emberelőnyből, újabb találat azonban csak a harmadik harmadban esett, Péter Zsolt döntötte el végleg a nyitott kérdéseket. A DEAC 4:1-es veresége azt jelentette, hogy amennyiben a Dunaújváros szerdán legyőzi a Brassót, a negyedik hely megszerzéséhez pontot kell csennünk csütörtökön a Csíkszereda otthonából.

Márpedig az Acélbikák nem hibáztak a Corona ellen, így szerda estére biztossá vált, hogy az alapszakasz utolsó mérkőzése dönt a felsőházba vitt pontszámunkról. Nem várt azonban könnyű feladat a mieinkre, a csíki gárda ugyanis már korábban bebiztosította elsőségét az alapszakaszban, hazai környezetben pedig különösen veszélyesek. Ezúttal is a megszokott pokoli hangulat, több, mint ezer fanatikus fogadta a mieinket, akik ennek ellenére nagy elánnal kezdték a találkozót, Novotny révén pedig alig nyolc perc elteltével a vezetést is megszerezték. A harmad hátralévő része a Csíkszereda elképzelései szerint alakult, Rokaly egyenlítését követően több nagy helyzet is adódott vendéglátóink előtt, Hetényi azonban lehúzta a rolót, így egálról folytathatták a csapatok. A második húsz perc egyetlen találatot hozott, Sándor Zoltán szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, a DEAC lehetőségei ezúttal kihasználatlanul maradtak. A záró játékrészben aztán olybá tűnt, szertefoszlottak a debreceni remények, a Szereda ugyanis másfél percen belül kétszer is bevette kapunkat. A mieink azonban nem adták fel, záporoztak a lövések, és Hári, valamint Léránt találatával hat perccel a vége előtt egy gólra zárkóztunk. A hajrában kapus nélkül, emberelőnyben is támadhattunk, újabb gól azonban már nem született, így 4:3-as vereséggel zártuk az erdélyi túrát, és ezzel együtt az alapszakaszt.

Az eredmény azt jelenti, hogy a DEAC az ötödik helyen fejezte be a bajnokság első körét, s a felsőházi rájátszásban folytathatja szereplését, pontot azonban nem visz magával. A mieink az alapszakasz harminchat mérkőzésén huszonegy győzelmet arattak, és tizenöt alkalommal hagyták el vesztesen a jeget, s találkozónként átlagban 3,5 gólt termeltek. A középszakasz január 21-én a Dunaújváros elleni összecsapással kezdődik, az Acélbikákon kívül a Brassó, a Csíkszereda, valamint a címvédő Ferencváros együttesével mérkőzünk majd meg oda-visszavágós rendszerben. Hajrá, DEAC!

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:

Gyergyói HK – DEAC 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Csíkszereda – DEAC 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Az alapszakasz végeredménye:

  1. Csíkszereda (89 pont)
  2. FTC-Telekom (80 pont)
  3. Corona Brasov (66 pont)
  4. Dunaújváros (63 pont)
  5. Debreceni EAC (62 pont)