Diákolimpiai döntő Debrecenben, debreceniekkel

Debrecenben rendezik meg a 2019/2020. tanév Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőjét január 23. és 26. között.

0

82755290_1504868153004543_3968615503093563392_n-300x219 Diákolimpiai döntő Debrecenben, debreceniekkelFotó: DEBKA

A küzdelmeknek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, valamint a Tóth Árpád Gimnázium tornacsarnoka adhat otthont.  Az eseményen az V-VI. korcsoport „A” kategóriás kosarasai mérik össze tudásukat. A versenyről sajtótájékoztatón számoltak be hétfőn a sportuszodában.

Ahogy azt sokan tudják, a kosárlabda igen közel áll a szívemhez, így természetesen ez az esemény is. Magam is hat alkalommal vettem részt Diákolimpián, kétszer sikerült is azt megnyernünk. Felejthetetlen élmény egy ilyen nagyszabású verseny, mely ráadásul igen nagy presztízzsel bír. Debrecenben számos diákolimpiát rendeztünk már, bízunk benne, ezúttal is méltó helyszíne tudunk lenni a megmérettetésnek” – mondta Becsky István, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke.

Mindkét fronton van cívisvárosi induló, az uraknál és a hölgyeknél is a Tóth Árpád Gimnázium (TÁG) képviseli a megyei színeket. Becsky szerint bár ebben a sorozatban nehéz megjósolni a végső sorrendet, mégis amondó, van remény debreceni éremre.

Rozsondai Tibor, a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület főtitkára megköszönte a támogatást a városnak, majd elárulta, már maga a megnyitó is kuriózum lesz, nem mindennapi fellépővel.

A résztvevők közül sokan már most az NB I.-ben szerepelnek, így a színvonal garantált. Az V-VI. korcsoport egyébként a középiskolásokat jelenti, a debreceni TÁG-os fiú csapatot Ráthonyi Tamás és Kovács Balázs edzi, míg a lányok trénere Kozák István. Vasárnap, a legjobb négy küzdelmeire a TÁG-ban kerül majd sor, ahogyan az eredményhirdetésre is. A résztvevőknek különböző kedvezményekkel és kiállításokkal kedveskedünk. – zárta Rozsondai.