DHK: U18: Hatékony támadójáték

Az EBJL idei versenykiírása szerint 2020. január 24-25-26-án Development Weekend keretében három mérkőzést rendeznek Győrben.

0

82037668_2484608721781386_2992692151965450240_o-300x200 DHK: U18: Hatékony támadójátékFotó: DHK

A pénteki első találkozón a mieink az EHL Black Wings Linz együttesével mérték össze az erejüket. A találkozót megelőzően a debreceni legénység biztosan tartotta a csoport 2. helyét, míg az ellenfél a hátsó régiókban foglalt helyet. A papírforma tehát a hajdúságiak sikerét vetítette előre, akik az utóbbi időben azért belefutottak egy pár kellemetlen eredménybe, például a múlt vasárnap, amikor meglepetésre kikaptak az sereghajtó EHC Lions csapatától.

A mieink már a mérkőzés legelején lépéselőnybe kerültek, 01.40-nél Kovács Roland lövése után volt kipattanó; Ellerbrock értékesítette a lehetőséget. Ezt követően számos jó helyzetet alakítottunk ki, az aktivitásunkat azonban „csak” kapuvasak jelezték. Az ellenfélnek is akadtak veszélyes támadásai, de Antek Tamás remekül védett. A 14. percben technikai kisbüntetést ítéltek ellenünk, ám ezt sikerült kivédekezni. A 17. percben a debreceni srácok kerültek emberfórba, de ebben a két percben sem született gól.

A 2. játékrész elején keményen nekünk ugrottak a linziek, erősen nyomtak, gyorsan korcsolyáztak, nem véletlen, hogy egymás után háromszor kerültünk hátrányba, Sándor Bence, Ellerbrock és Borbát is a büntetőpadra került. A linziek a második emberelőnyüket értékesítették, 36.05-nél Provaznik egyenlített. A hosszú emberhátrányos időszakban többet támadott, többet lőtt kapura az ellenfél, újabb gól azonban nem esett.

A 3. harmadot kiegyenlített játék jellemezte. A 47. percben ismét hátrányba kerültünk, de jól védekeztünk, a linziek nem tudtak a hálónkba találni. Mind a két csapat megpróbált előnyt kicsikarni, végül ez a mieinknek sikerült; Szabó Kornél átadását Borbát verte be. Az 52. percben megint Sándor Bencét állították ki, de a srácok magabiztosan védekeztek. 55.35-nél a linzi szakvezetők lehozták a kapust, 6 az 5 ellen támadott a vendég-együttes, de nem voltak képesek kiegyenlíteni.  Az utolsó percben végképp eldőlt a mérkőzés; 59.41-nél Kovács Kristóf üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Végig szoros, izgalmas mérkőzésen jó védekező munkával és hatékony támadó játékkal nyertek a mieink, akik több meghatározó játékosukat is nélkülözték. A győzelemben nagy szerepe volt Antek Tamásnak, aki 32 lövést hárított, 97 %-os hatékonysággal védett.

Debreceni HK – EHL Black Wings Linz 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Gólszerzők:
 Ellerbrock, Borbát és Kovács Kr., illetve Provaznik

Máthé Csaba: „A lehető legjobban kezdtük a találkozót, gyorsan sikerült helyzeteket teremteni az ellenfél kapujánál, amelyek egyikéből Ellerbrock Norman már a 2. percben betalált; Kovács Roland emelése után a lecsorgó korongot lőtte be. A gólunkat követően egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, de csak három kapuvasig jutottunk. Az ellenfélnek is voltak lehetőségei, Antek Tamás azonban a helyén volt, sorra hárította a lövéseket, így 1-0-ra nyertük a harmadot.  A 2. etapban fölénk kerekedett az ellenfél, főleg a korcsolyázás terén. A sebességkülönbség miatt három kiállítást is kaptunk, közülük egyet nem tudtunk kivédekezni, így 1-1- re módosult az eredmény. A 3. harmad hasonlított az elsőhöz, oda-vissza jöttek a helyzetek, az elfutások, de Antek Tamás most is remekül védett. A 49. percben Borbát Márk értékesítette Szabó Kornél passzát. A mérkőzés utolsó perceiben az ellenfél kapus lehozatallal próbált egyenlíteni, de végül Kovács Kristóf megszerezte a harmadik gólunkat.

Ezen a meccsen igazi csapatmunkát produkáltak a mieink, minden egyes játékos hozzátette a magáét a győzelemhez. Sajnos, Spakoszky Mátyás egy ütközés során vállsérülést szenvedett, kénytelen lesz kihagyni a következő mérkőzéseket, de reméljük, hogy gyorsan felépül!”