DHK U14: Visszafogott játékkal is könnyed győzelem

A negyedik középszakasz mérkőzését játszotta le kölyök csapatunk szombaton délben, a bajnokság középszakaszában.

0

81886393_2479820768926848_7568137249234092032_o-300x200 DHK U14: Visszafogott játékkal is könnyed győzelemFotó: DHK

A debreceni brigád Vona Balázs révén már az első percben megszerezte a vezetést. A 7. percben Pőcze még egyenlített, de a harmad feléhez érve megint csak nálunk volt az előny; a találatot Vincze Dávid jegyezte, a mieink a játékrész végéig megőrizték a vezetésüket.

A 2. harmad elején emberhátrányba kerültünk, a fórt Palla használta ki. Másfél perccel később Czecze Hunor értékesítette Kovács Soma átadását, majd 32.26-nál Rózsa Ákos is betalált. A 35. percben Bodnár Bencét állították ki, ám ez nem zavarta Rózsa Ákost, aki egyéni akcióból hátrányban növelte az előnyünket.

A 3. harmadban sok gól esett, az 54. percben Máthé Miklós, nem sokkal később Kovács Soma szerzett újabb találatot. 57.18-nál Namwong révén szépített a vendégcsapat, Czecze Hunor azonban gyorsan válaszolt. A mérkőzés legvégén kettős emberelőnybe kerültek a győriek, a fórt Angyaláti ugyan gólra váltotta, ám ez érdemi változást már nem jelentett.

A találkozón végig sok hibával játszott a hazai együttes, különösen a védekezésben teljesítettek gyengén a játékosok. Szerencsére, elől jöttek a gólok, így végül sikerült győztesen lehozni a mérkőzést.

Debreceni HK – Győri Nemak-Dana ETO HC 8-4 (2-1, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
 Czecze(2), Rózsa(2), Vona, Vincze, Máthé és Kovács S., illetve Pőcze, Palla, Namwong és Angyaláti

Prakab Szilárd: „A játék minden elemében rengeteg hibát követtünk el, alacsony volt a tempó, gyenge a csapatteljesítmény és nem korcsolyáztunk eleget. A nyolc gólunk ellenére is keveset lőttünk kapura, túlbonyolítottuk a helyzeteket, passzoltunk, amikor lőni kellett volna és fordítva. A cserék túl hosszúra nyúltak, ezért sokszor nem értünk vissza időben a védekező zónánkba. Az 1. harmad utáni szünetben átbeszéltük a gondokat, de ez sem hozta meg az elvárható eredményt; a továbbiakban is túlkomplikáltuk a játékot, a csapatmunka is végig akadozott. Összességében messze nem voltam elégedett a látottakkal, ez a mérkőzés az ellenfél javára is eldőlhetett volna.”