Majd egy hónap szünet után rangadó vár egyetemi kosarasainkra

Kedden 18 órától a PVSK-VEOLIA együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 19. fordulójában. A közel egy hónapos bajnoki szünet előtt Kovács Adrián együttese egy győzelemmel felkapaszkodhat a felsőházat érő ötödik helyre.

0

82888851_850975515315579_5677962725410471936_o-300x200 Majd egy hónap szünet után rangadó vár egyetemi kosarasainkraFotó: DEAC

A Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó verseny miatt kissé szokatlan időpontban, kedden fogadja a Pécset a DEAC. Mindkét együttes 10-8-as mérleggel áll jelenleg, a tabella sűrűsége miatt pedig hatalmas jelentőséggel bír a találkozó. A debrecenieknél a paksi győzelem után változás állt be a keretben, hiszen a nemrég műtéten átesett Milos Boriszov helyett sikerült a csapathoz csábítani az elmúlt esztendők egyik legjobb Magyarországon szerepelt idegenlégiósát, Sztrahinja Milosevicset. Bár a szerb erőcsatár komoly sérülése miatt közel egy évig nem játszott tétmérkőzést, idővel nagy segítsége lehet a Debreceni Egyetem gárdájának.

-Az utóbbi időben egyre több ajánlatom volt, de nem akartam elsietni a visszatérést, szerettem volna, ha a felépülésem a lehető legjobban sikerül. Ellenfélként volt szerencsém játszani a DEAC ellen, láttam, hogy milyen komoly fejlődésen megy keresztül a klub, tudtam, hogy jó döntést hozok, ha Debrecenbe igazolok. Csak egy hete vagyok még a csapatnál, de az edzői stábtól a vezetőségen át mindenkin érzem, hogy nagyon szerették volna, hogy ide kerüljek. Örülök, hogy esélyt adtak nekem, minden nap keményen dolgozom azért, hogy minél hamarabb meg tudjam közelíteni, vagy elérjem azt a szintet, ahol a sérülésem előtt voltam. –mondta Debrecenbe igazolásáról Sztrahinja Milosevics.

A PVSK eddig meglehetősen hullázó teljesítményt nyújt a szezon során, hiszen első hat mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, majd hét találkozót vesztettek el sorozatban. Az edzőváltás után azonban újra stabilizálódott a csapat játéka, ráadásul a szezon első felében megsérülő C.J. Aiken az Oláh Gábor utcán már újra pályára léphet. Budimir és Csirics évek óta megatározó játékosai a keretnek, de a már említett Aiken mellett Smith, Diggs és Ruják is komoly fejtörést okozhatnak a hajdúsági védelemnek. A Mecsek-aljaiak – a DEAC-hoz hasonlóan- előző két mérkőzésüket megnyerték, a Jászberény kiütése után legutóbb Körmenden szereztek nagyon értékes győzelmet.

A Pécs egy nagyon erős csapat, tapasztalt edzővel és játékosokkal, nagyon mély keretük van, ezért szinte bárkire veszélyesek lehetnek akár idegenben is. Sokat készülünk belőlük, ugyanakkor a saját dolgainkkal is rengeteget foglalkozunk, hiszen nekem is mielőbb be kell épülnöm a csapatba. Nehéz mérkőzésre számítok, de úgy gondolom, hogy hazai pályán jó esélyeink vannak a győzelemre. –zárta szavait a szerb légiós.