Nem sikerült borítani a papírformát

Nem sikerült a bravúr a DEAC kosárlabdacsapatának az Amatőr Női NBI Piros-csoportjának 15. fordulójában. Kovács Imre együttese végül tizenhárom pontos vereséget szenvedett a tabella második helyén álló Csata gárdájától.

0

5e414f525c14c-300x181 Nem sikerült borítani a papírformátFotó: DEAC

8-0-val nyitotta a találkozót a fiatal fővárosi együttes, mely meg is alapozta az egész összecsapást. Ezt követően azonban nagy energiákat mozgósítottak a hajdúságiak, s a negyed második felében sikerült felzárkózniuk, sőt Nagy Lili három plusz egyes akciójával a vezetést is átvették (16-15). A folytatásban szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek, ám a nagyszünethez közeledve a Csata ismét ritmust tudott váltani, így minimális előnnyel ők mehettek az öltözőbe. A fordulás után még inkább bekeményítettek a vendégek, a debreceni hölgyek pedig rengeteg eladott labdával játszottak, s számos támadólepattanót engedtek ellenfelüknek. A különbség a harmadik tíz percben így kétszámjegyűre hízott, melyet a záró felvonásban meg is tudott tartani a Csata, így összességében megérdemelt győzelmet arattak.

A DEAC a következő fordulóban ismét hazai pályán szerepel majd, a jelenleg ötvenszázalékos mérleggel álló Vasas együttesét fogadják vasárnap 16 órától.

DEAC – Csata DSE 52-65 (18-19, 15-18, 10-17, 9-11)

DEAC: Mezei -, Szabó E. 2, Szabó R. 6/3, Göttlinger 23/6, Foltin 13

Cserék: Jávor -, Nagy 8/3, Vasas –

Edző: Kovács Imre

Kovács Imre: Bár fiatal csapattal érkezett a Csata, ők így is rendkívül komoly játékerőt képviseltek. Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, de sajnos a ezután nem bírtunk a vendégekkel. Rengeteg ki nem kényszerített hibánk volt, ráadásul nyomás ellen sem tudtunk játszani, főleg a fordulás után. Támadásban nem használtuk ki jól a kettő-kettőinket, és több előre megbeszélt dolgot nem tudtunk véghez vinni. Hiába védekeztünk többször is nagyszerűen, s kényszerítettük ellenfelünket kiszorított dobásokra, rengeteg második esélyt adtunk nekik, amiket könyörtelenül kihasználtak. A következő hetekben sok nehéz mérkőzés vár majd ránk, szeretnénk ezeken kihozni magunkból a maximumot.