Bajnokok Ligája győztes Ferencvárossal mérkőznek meg pólósaink

Pénteken a Bajnokok Ligája győztes, címvédő Ferencváros otthonába látogat a DVSE vízilabdacsapata az OBI alapszakaszának 12. fordulójában. A 19 óra 30 perctől kezdődő találkozó egy kiváló erőpróba lehet Miroszlav Bajin együttesének a sorsdöntő Tatabánya elleni rangadó előtt.

0

85096123_2787564484644782_624603285537423360_o-300x200 Bajnokok Ligája győztes Ferencvárossal mérkőznek meg pólósainkFotó: Nagy Anita

Az elmúlt héten megszakadt a debreceni pólósok nyeretlenségi sorozata, s a Szeged háromgólos legyőzésével felkapaszkodtak az A-csoport 6. helyére. A hajdúságiak végig vezetve, magabiztos játékkal verték a Tisza-partiakat, közvetlen riválisuknak esélyt sem hagytak a pontszerzésre. –Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült múlt héten nyernünk, kellett már nagyon, hogy újra megízleljük a siker ízét. Nem gondolom, hogy gödörben lettünk volna az elmúlt időben, hiszen rendre közel álltunk a pontszerzéshez, többször is csak egy hajszálon múlott ez. A Szeged ellen végre minden összejött, végig kézben tartottuk a mérkőzést, mely ezúttal az eredményben is megmutatkozott. –vélekedett a múlt heti sikerről Kósik Soma.

Pénteken azonban már egy teljesen más ellenfél vár a debreceniekre, hiszen az OBI-ben eddigi 11 mérkőzését egyaránt megnyerő FTC Telekom együtteséhez látogatnak. A világ egyik legjobbjának tartott zöld-fehérek a Bajnokok Ligájában elszenvedték szezonbeli első vereségüket, de így is második helyen állnak a B-csoportban. A bajnokságban hamar vigasztalódhattak Kállay Márkék, hiszen a jelenleg a felsőházi rájátszásért küzdő Pécset kilenc góllal ütötték ki. -Az őszi mérkőzésünk alatt voltak jó negyedeink, az utolsó nyolc percet sikerült is megnyernünk, ami nem kis dolog a világ egyik legjobbja ellen. Pénteken is ezt várom a csapattól, hogy legyenek jó momentumaink, célunk a tisztes helytállás, s hogy emelt fővel tudjunk távozni a Népligetből. –mondta a bajnokiról a DVSE kapusa.

A két együttes őszi összecsapásán 11 góllal nyertek a fővárosiak, így a pénteki derbinek is toronymagas esélyesei. A DVSE számára ugyanakkor nagyszerű felkészülés lehet, hiszen egy hétre rá a sereghajtó Tatabányához látogatnak. –Tavaly voltunk már hasonló helyzetben, amikor egy számunkra nagyon fontos mérkőzés előtt játszottunk a Miskolccal. Akkor a csapatkiáltás előtt azt mondtam a srácoknak, hogy tekintsünk a találkozóra egyfajta főpróbaként, és szerencsére ez jól sült el, hiszen egy nagyon jó meccset sikerült játszanunk, és az ezt követő sorsdöntő bajnokit pedig meg is nyertük. Most is hasonlót várok a csapattól, bár nyilván a Ferencváros még egy szinttel komolyabb játékerőt képvisel. Teher nélkül kell játszanunk, véleményem szerint ez egy jó erőpróba lehet a tatabányai nagyon fontos rangadó előtt. –zárta szavait Kósik.