DHK U18: Győzelemmel zárták az alapszakaszt

U 18-as együttesünk az utolsó alapszakasz mérkőzésére készülődött szerdán este a Vasas SC csapata ellen.

0

82518911_2484609665114625_1780760270612725760_o-300x200 DHK U18: Győzelemmel zárták az alapszakasztFotó: DHK

A kezdés után alaposan ránk ijesztett a debreceni legénység, figyelmetlenül hokiztunk, nem fogtunk embert a védekező harmadban, az ellenfél kedve szerint szövögethette a támadásait. A vendégek már a 2. percben összehoztak egy veszélyes szituációt, nem sokkal később Gönczi Bencének kellett nagyot védenie. 03.57-nél korongot veszítettek a mieink, egy távoli lövés kijött a kapusunkról, a kipattanóra pedig csak Horácskó érkezett. A bekapott gól sem rázta fel a hazai gárdát, ez alól csak Ellerbrock jó kontrája volt a kivétel. A 6. percben Révész Csongort állították ki, az emberelőnyt pedig kihasználta a Vasas, Keller távoli lövése bepattant a vasról, így már két góllal vezettek. A játék képe továbbra sem változott, szétszórtan, figyelmetlenül hokiztak a mieink. A 11. percben emberfórba kerültünk, de nem tudtuk gólra váltani.15.31-nél Aranyos ült ki, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. A harmad utolsó percében mi kerültünk emberelőnybe, aminek java része áthúzódott a következő periódusba.

A 2. játékrészre teljesen más felfogásban jöttek ki a mieink, volt tehát foganatja az edzői intelmeknek. Az áthúzódó fórban 20.43-nál szépített a hazai csapat, Szabó Kornél távoli lövése talált utat az alsó sarokba. Alig több, mint 2 perccel később kiegyenlítettünk; Borbát vezetett egy veszélyes kontrát, majd átette a pakkot a másik oldalon érkező Sándor Bence elé, aki nem hibázott. A következő időszakban a mezőnyjáték dominált, miközben a debreceni alakulat egyre inkább átvette a meccs irányítását. Mind a két oldalon kimaradt egy-egy emberfór, majd a harmad közepén Gönczi Bence három komoly vendéghelyzetet hatástalanított. A 31. perc Bartók tört előre remekül, Borbát csak centikkel maradt le a középre adásról. A 33. percben ismét emberelőnyben játszhattunk; jól kevergettek a mieink, főleg az agilisan hokizó Bartók jóvoltából. 34.02-nél Bartók célozta meg a piros-kékek kapuját, éles lövése beakadt a hosszú sarokba, átvettük a vezetést! A 35. percben Ellerbrock indult meg egy ajándék koronggal, de nem tudta góllal zárni az akciót. A 2. etapban egészen más arcát mutatta a debreceni legénység, nagy tempóra váltottak, megküzdöttek a korongkért és megérdemelten fordították meg a találkozó állását.

A 3. harmad elején a mieink ott folytatták, ahol abbahagyták a második játékrész végén; 5 az 5 ellen is beszorították a vendégeket, számos veszélyes helyzetet teremtettek. A 2. percben Diószegi tört ki agresszíven, de a lövését, majd az ismétlést is hárította a Vasas kapuvédője. A 44. percben ismét kaptunk egy emberelőnyt, de hiába kombináltunk ügyesen, csak gólveszélyig jutottunk el. 48.17-nél Bartók csinálta meg a helyzetet, Sándor Bence pedig a felső sarokba vágta a pakkot. A harmad hátralévő részében a főként mezőnyjátékkal telt az idő. A vendégek próbáltak feljebb kapaszkodni, de hiába, Gönczi Bence remekül állta az útjukat. Utolsó lehetőségként a Vasas szakvezetője még időt kért, lehozták a kapusukat is, ennek azonban éppúgy nem volt már értelme, mint annak, hogy Bartókot durván leütközték egy másodperccel a mérkőzés vége előtt.

Miután a mieink „átaludták” az első harmadot, a hátralévő két játékrészben fölényt harcoltak ki és teljesen megérdemelten szerezték meg a győzelmet. A csoportgyőztes Vasas ellen eddig nem ment valami jól a játék a mieinknek, most végre összejött. Reméljük ez is növeli a srácok önbizalmát, amire nagy szükség lesz a Vienna Capitals elleni Pre-Playoff mérkőzéseken, amelyek arról döntenek, hogy melyik együttes folytathatja a küzdelmeket.

Debreceni HK – Vasas SC 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)
Gólszerzők:
 Sándor B.(2), Szabó K. és Bartók, illetve Horácskó és Keller

György József: Az 1. harmadban nem azt játszottuk, amit kértem, nem mentünk közel az ellenfélhez, helyet és időt hagytunk nekik, emiatt könnyen átjátszottak minket és áttették a székhelyüket a harmadunkba. A 4. percben eladtunk egy korongot a védekező harmadunkban, a kékről leadott lövést még hárította Gönczi Bence, de a kipattanóra nem volt ott a védelmünk, ezzel meg is szerezte a vezetést a vendégcsapat. A 6. perc végén emberhátrányba kerültünk, ezt kihasználta a Vasas; egy kék vonalas lövés megpattant és a kapusunk nem tudta lereagálni. Ebben a harmadban a vendégcsapat volt aktívabb, mi nagyon sok korongot adtunk el és nem tettünk meg mindent azok visszaszerzéséért. A 2. harmad előtt még egyszer átbeszéltük, hogy mit szeretnék látni. Jókor jött a szünet is, mert egy áthúzódó emberelőnyt sikerült rögtön kihasználni, Szabó Kornél távoli lövése a lepkés alsóban kötött ki. Majd Borbát egy szólót követően üres kapus passzt adott Sándor Bencének, amivel ki is egyenlítettünk. A 33. perc elején emberelőnyben hokiztunk, több jó átforgatás után Bartók lőtte ki a botos hosszút. A 3. harmadban lekorcsolyáztuk az ellenfelet, sok helyzetet tudtunk kidolgozni, szépen forgattunk a támadó harmadban. Gólt csak egyet sikerült szereznünk, Bartók két védőt is megvert, adott egy zseniális passzt Sándor Bencének, aki a rövid felsőbe emelte a korongot. Gönczi Bence védett, 38 lövést kapott és a megilletődött 1. harmad után teljesen „befalazta” a kaput, számos komoly védéssel járult hozzá a győzelemhez.

Az utolsó alapszakasz mérkőzésünket játszottuk, ahol az volt tét, hogy egyszer győzzük le a Vasast ebben a szezonban, ami ezúttal sikerült. Taktikailag nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, kipróbáltunk egy pár új dolgot, amelyeket sikerült is kivitelezni néhányszor. Még van egy bő hetünk, hogy felkészüljünk a bécsiek elleni két Pre-Playoff mérkőzésre. Majd meglátjuk, hogy mekkora valójában a különbség a felsőház hetedik és az alsóház második helyezett csapata között!”