DHK U16: Révész Zsuzsa bravúrokkal segítette a győzelmet

Szerdán kora délután a Justitia Szittyák együttesével találkozott a mieink U 16 B csapata. A debreceniek az előző meccsükön keményen megszorongatták a csoportjukat vezető Sportországot is, így várható volt tőlük a jó szereplés, bár a megszokott keretből többen hiányoztak.

0

83288368_2483588015216790_7133971941722947584_o-300x200 DHK U16: Révész Zsuzsa bravúrokkal segítette a győzelmetFotó: DHK

Az 1. harmadot jó iramú játékkal kezdte a debreceni együttes, az első gólt azonban a 12. percig nem sikerült megszerezni. 11.47-nél Novák Benedek szép találatával előnybe kerültünk, majd az utolsó percben kaptunk egy emberfórt, ám ezt nem tudtuk kihasználni.

A 2. harmadban visszaesett a mieink játéka, puhák voltunk és körülményesek, a 27. percben Varga révén kiegyenlítettek a Szittyák, majd ismét kimaradt egy emberelőnyünk.

A 3. harmadban megint feljavult vendégek csapatjátéka, de sokáig így sem tudtak gólt szerezni. Az 54. perc elején Vancsek Tamást kiállították, emberelőnyhöz jutottak a hazaiak. Kilenc másodperccel később azonban Szabó Márton korongot szerzett, majd egyéni akció végén betalált, ami a debreceni alakulat győzelmét jelentette.

A találkozó kétharmad részében jól hokiztak a mieink, aktívabbak voltak, jóval többször próbálkoztak a gólszerzéssel, mint az ellenfelük; összességében megérdemelten hozták haza a három pontot. Révész Zsuzsa nagyszerűen dolgozott a debreceni kapuban, 96,88 %-os hatékonysággal védett.

Justitia Szittyák – Debreceni HK B 1-2 (1-0, 0-1, 1-0)
Gólszerzők:
 Varga, illetve Novák és Szabó

Prakab Szilárd: „Jól indítottuk a mérkőzést, működött a csapatjáték, a sebességünk is megfelelő volt. Az 1. harmadban sikerült jól felépíteni a támadásokat, a védekezésben pedig elvettük a területet az ellenféltől. A 2. játékrészben puhábbak voltunk, mint korábban, elveszett a lendületünk, magunkra húztuk az ellenfelet, akik ebben a harmadban ki is egyenlítettek. A záró periódusban visszatértünk a magas tempójú játékhoz és az építkezéshez. A harmad második felében kaptunk egy kiállítást, azonban Szabó Márton ügyesen lépett ki egy megszerzett koronggal és megszerezte a győztes találatunkat. Összességében nagyrészt elégedett voltam a csapat teljesítményével, a munkával, amit beletettek a mérkőzésbe. Külön elismerés jár Révész Zsuzsinak, aki remek védéseivel nagy szerepet játszott a győzelemben.”