DHK U14: Győzelemmel válaszoltak a provokációra

A második helyosztó mérkőzését játszotta le szombaton délben a mieink U 14-es csapata. Egy héttel korábban vereséget szenvedtek a Jegesmedvéktől, így érthető, hogy ezúttal mindenki javuló játékban és győzelemben reménykedett.

0

82062452_2477850315790560_8801160576811139072_o-300x200 DHK U14: Győzelemmel válaszoltak a provokációraFotó: DHK

Váltakozó játékkal indult az első harmad, majd a 6. perc elhozta az első kiállítást is; a Vasasból H. Kiss kapott kisbüntetést nyírásért. 06.35-nél Dorogi Vince érkezett a debreceni kapuba. 11.49-nél a újra emberfórba kerültünk, Himer Kornél pedig újra elfoglalta a helyét a mieink ketrece előtt. A 17. percben megszereztük a vezetést, Szűcs Martin átadásából Bodnár Bence volt eredményes. Néhány másodperccel utóbb Kovács Soma és Abonyi tűzött össze, mindkét játékos 2 percet időzhetett a büntetőpadon. A Vasas támadója 19.01-nél 2+2 percet kapott bottal lökésért, amit sportszerűtlen magatartással súlyosbított. Röviddel később durva játékért Tóthot is kivitték, de az előnyöket nem tudtuk kihasználni.

A 2. játékrész elején tovább keménykedtek a vendégjátékosok, a 23. percben Szőllősi, majd hat perccel később ismét Abonyi került a büntetőpadra. 31.54-nél Czecze indítását Szűcs Martin értékesítette, nem sokkal később Bodnár Bence is két percet kapott. 37.36-nál megint emberfórba kerültünk, ezt röviddel később Szűcs Martin váltotta gólra. Mivel az utolsó percben Abonyi révén szépített a Vasas, 3-1-es vezetésünkkel zárult a 2. harmad.

A záró harmadban a Vasas ott folytatta, ahol pár perccel korábban abbahagyták, a 43. percben Tóth ütött oda ellenfelének a botja végével, 5+20 percet kapott, számára befejeződött a találkozó. 45.23-nál Szőllősit térdhasználat okán 2+10 percre kivonták a forgalomból, a mieink azonban nem büntették góllal a kirívó szabálytalanságokat. Ahogyan az gyakran történni szokott, jött az ellenfél; a 48. percben Abonyi egy gólra hozta fel a piros-kékeket, a szakvezetőjük pedig időt kért. Az 53. percben Vona Balázs kiállításával megfogyatkoztak a mieink, de a létszámhátrányt sikerült kivédekezni. 57.44-nél ismételten Abonyi szabálytalankodott, majd reklamált, végül összehozott magának egy 2+2+20 perces, végleges fegyelmi büntetést.

A debreceni együttes megérdemelten győzött, már csupán azért is, mert játszani akart. Ez nem mindig sikerült, mivel az ellenfél összesen 77 perc büntetést halmozott fel, a folyamatos kiállítások pedig széttördelték a játékot. A Vasas nem hagyott hátra jó emlékeket, végig idegesen, kíméletlenül hokiztak, provokálták a közönséget is, ami elképesztő, különösen ebben az életkorban!

Debreceni HK – Vasas SC 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Gólszerzők:
 Szűcs(2) és Bodnár, illetve Abonyi(2)

György István: „A múlt szombati, elég gyengére sikeredett játék után próbáltunk egy picit magunkhoz térni és ez hellyel-közzel sikerült is. Azért mondom, hogy hellyel-közzel, mert a küzdőszellem, az akarat és a koncentráció terén nagyot változtunk, de játékban még mindig nem a tudásunknak megfelelő arcunkat mutatjuk. Természetesen voltak szép momentumaink ezen a találkozón is, de valahogy döcög a gépezetünk. Mintha nem hinnénk eléggé magunkban, túlságosan megremegnénk a két, vagy akár három fejjel magasabb játékosoktól, azután pedig jön a kapkodás. Két mérkőzésen vagyunk túl, a folytatás során bízok a jó játékban és bízhatok is, mert a srácok keményen odateszik magukat az edzéseken és dolgoznak becsülettel!”