3×3 World Tour: Ezúttal is ott lesznek a legjobbak Debrecen főterén

Augusztus 29-től szeptember 2-ig ismét 3×3 kosárlabda rendezvények lesznek Debrecen főterén. Az öt napig tartó programok második eseménye lesz a World Tour Masters, melyen a világ legjobb férfi profi csapatai küzdenek meg egymással.

0

42-300x200 3×3 World Tour: Ezúttal is ott lesznek a legjobbak Debrecen főterén

A Debrecen Masters egy tíz állomásból álló sorozat ötödik helyszíne, olyan világvárosok mellett rendezhet fordulót a Cívisváros, mint Mexikóváros, Prága, Kuala Lumpur vagy éppen a nagydöntőt biztosító Peking.

Már bekerülni sem egyszerű a World Tour Masters főversenyeire, többállomásos selejtezőkön vagy világranglista pontok alapján, esetleg a tornára kibocsátott szabadkártyával lehet részt venni. Eddig négy fordulót rendeztek, a kanadai Saskatoonban, a cseh Prágában és múlt héten a svájci Lausanneban a világ legjobbjának tartott Novi Sad diadalmaskodott, míg az orosz Utsonomiyaban a tavaly Debrecenben berobbanó, idei világranglista vezető Liman nyert.

Érdekesség, hogy ez a két csapat játszotta tavaly Debrecenben az elődöntőt, amelyet a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) azzal a címmel tett fel saját videómegosztó csatornájára, hogy a valaha volt legjobb 3×3-as mérkőzés. Bár a Debrecen Masters hivatalos programjára még várni kell, az már biztos, hogy a két újvidéki együttest ezúttal is láthatjuk a Nagytemplom előtt. A nagy esélyes Novi Sad egyébként egy helyen változtatott az előző évekhez képest, a magyar válogatott Ivosev Tamással erősítettek, aki lausanne-i győzelem során a legértékesebb játékos díját is bezsebelte.

A rendezőnek járó szabadkártyát a Magyar Kosárlabda Szövetség –az ezúttal Ivosev Tamás nélkül felálló- magyar válogatottnak adta, így augusztus 30. és 31. újra szurkolhatunk hazai csapatnak a profik között. A Team Budapest néven induló négyes tagjai Mohácsi Máté, Horváth Ákos, Kerpel-Fronius Balázs és Demeter Attila lesznek.