4. helyen zárt Franciaországban Kerekes Gréta

A franciaországi Miramas adott otthont febrár 2-án az Elite Indoor Track Miramas Meeting elnevezésű fedettpályás versenynek.

0

maxresdefault-1-300x160 4. helyen zárt Franciaországban Kerekes GrétaPénteken WA Indoor Tour Silver-kategóriás versenyen folytatta idei fedettpályás szezonját a DSI Debrecen kiválósága, Kerekes Gréta, aki a Stadium Miramas Métropole rekortánján állt rajthoz klasszikus számában. A 60 gát 24 fős mezőnyét négy előfutamba osztották, ifj. Tomhauser István tanítványa pedig az elsőbe került és 8.10-nél megállítva az órát, bejutott a döntőbe.

A fináléba Grétán kívül a DVTK 19 éves kiválósága, Tóth Anna is bekerült, rajta kívül amerikai, francia, holland, japán, szerb gátasok álltak rajthoz. Magyar bajnokunk öt századdal elmaradt előfutamban elért idejétől, 8.15 alatt teljesítette a távot. Ez azt jelentette, hogy az amerikai Amber Hughes (8.01), a holland Maayke Tjin-A-Lim (8.07.) és a francia Sacha Alessandrini (8.10) mögött, és Tóth Anna (8.22) előtt a negyedik helyen ért célba.