DHK U21: Bravúrgyőzelemmel egy lépéssel közelebb a negyeddöntőhöz

A negyedik középszakasz mérkőzésére készülődött junior csapatunk szerdán délután, Székesfehérváron.

0

82083048_2485819271660331_955214174173003776_o-300x200 DHK U21: Bravúrgyőzelemmel egy lépéssel közelebb a negyeddöntőhözFotó: DHK

A találkozó előtt a MAC együttese 3 pont előnnyel vezette az A-csoport tabelláját, a mieink 6 ponttal a második helyet foglalták el közvetlenül a fehérváriak akadémisták előtt. A mieink összeállításából hiányzott az eltiltását töltő Kriukov, de így is az a ritka eset fordult elő, hogy a debreceni alakulat a mezőnyjátékosok létszámát tekintve felülmúlta az ellenfelét.

Az 1. harmadban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, oda-vissza hullámzott a játék. Ez a periódus főleg mezőnyjátékkal telt el, a kapuk viszonylag ritkán forogtak veszélyben. A 6. perc táján nagy helyzet adódott a mieink előtt, Takács a sarokból adta középre a pakkot, Filep egyből tüzelt, de a kapuvasat találta el. A debreceni legénység többet támadott, mint az ellenfele, 12-8-ra nyerték a kapura lövéseket. A képzett játékosokból álló hazai gárda kulturált hokit mutatott be, de nem boldogultak a szilárdan védekező debreceni alakulattal.

A 2. játékrészben tovább folytatódott a fej-fej melletti játék. A 26. percben a hazaiak közül Halasit állították ki, az emberfórt pedig jól használták ki a mieink; 26.29-nél két debreceni támadó lódult meg, Borbát elvitte a hátvédet a kapu elől, majd Filephez passzolt, aki a korongot csuklóból a hosszú sarokba vágta! 28.42-nél Sándor Bencét állították ki, a hátrányt kivédekeztük, majd a 33. percben mi kerültünk létszámfölénybe.  A fór sajnos kimaradt, sőt kiegyenlítettek a fehérváriak; a 35. percben egy rossz átadásunkat követően Csölle korcsolyázta le a védőinket és betalált a mieink hálójába. A 38. percben elcserélték magukat a hazaiak, a debreceni legénység pedig 5 másodperccel a harmad vége előtt újra átvette a vezetést; Ivanov korongját Bartók lőtte kapura, a keresztbe pattanó korongot az jól érkező Nagy Zalán küldte a fehérváriak kapujába.

A 3. harmad elején Kaskötőt szórták ki bottal akasztásért, ezalatt szólót vittek a fehérváriak, Ambrus Levente azonban hatalmasat védett! Három perccel később Csölle kapott két percet, majd ezután nagy nyomást helyezett ránk a Fehérvár. A debreceniek kiválóan védekeztek, Sándor Bence és Benedek Norbert is önfeláldozóan blokkolták a hazai lövéseket. 56.28-nál Alexei Kosourov felmutatta a T-betűt; kockázatmentes, egyszerű hokit kért a játékosoktól, egyúttal áttértünk a két sorozásra. 57.49-nél az ellenfél szintén időt kért, lehozták a kapusukat is, 6 az 5 ellen folytatódott a játék és minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedett ránk. Közben Filep elhozott egy bulit, Ivanov-ott indította, aki rárajtolt a palánkról visszapattanó korongra, üres volt a fehérvári ketrec, de a játékvezető belefújt az akcióba.

A debreceni srácok rászolgáltak a győzelemre, hiszen otthonukban verték meg a méltán félelmetes hírű fehérvári csapatot. Alexei Kosourov a találkozó után azt mondta, hogy nem ez volt ugyan a mieink legjobb mérkőzése, de a legfontosabb az, hogy a zsebünkben van a három pont! A mieink két összecsapással a középszakasz vége előtt 3 pont előnnyel várják a folytatást és egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy kedvük szerint választhassanak ellenfelet a negyeddöntőre.

Ifj. Ocskay Gábor JA – Debreceni HK 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)
Gólszerzők:
 Filep és Nagy Z., illetve Csölle