DHK U21: Nagy falatnak bizonyult az ERSTE Ligásokkal felálló Vasas

Vasárnap délben kezdték meg junior játékosaink az idei utolsó középszakasz mérkőzésüket a Vasas SC gárdája ellen.

0

83583612_2485818874993704_6386180215223091200_o-300x200 DHK U21: Nagy falatnak bizonyult az ERSTE Ligásokkal felálló VasasFotó: DHK

A mieink harmadik helye és a negyeddöntőbe jutás már nem forgott veszélyben, a tét az volt, hogy a második, vagy a harmadik körben választhatunk-e negyeddöntős ellenfelet. A második körös választáshoz azonban rendkívül kedvező csillagállásra volt szükség; a mieink győzelmén túl a MAC Budapest együttesének is legalább hosszabbításig kellett volna vinni a záró találkozójukat a fehérváriakkal szemben.

A 1. harmad eseménytörténete sokban hasonlított a pénteki, Fehérvár elleni mérkőzés elejéhez. Bár már az első percben felállt az ellenfél és kétszer is tesztelték Antek Tamás éberségét, a mieink jól indították a találkozót. 00.59-nél Kozmát állítottak ki, de a hátrányt magabiztosan védekezték ki a srácok. 03.37-nél a kitörő Foltin lábát elhúzták, Jarács került a büntetőpadra. Az előnyben felállt a debreceni együttes; Kriukov tüzelt a kékről, a korong kis híján bepattant egy vendégjátékosról. 04.44-nél Bartók András húzogatott a Vasas kapuja előtt, majd lőtt és pakk Ságitól pattant be a vendégek hálójába. A 8. percben Dorogi került a büntetőpadra, de ezt az emberfölényt is sikerült kivédekezni. 10.40-nél növeltük az előnyünket; Bartók András visszatett korongjára Kozma érkezett jól és a felső sarokba vágta a pakkot. A következő percekben oda-vissza ment a játék, Antek remek védéseket mutatott be a kapunkban. 14.47-nél szépített a Vasas, Csiki szedte össze a kapunk közelében pattogó korongot és éles szögből megszerezte a vendégek első gólját. Egy perccel a harmad vége előtt Borbátot ültették ki, de ezen kívül említésre érdemes esemény ebben a periódusban már nem történt.

A 2. játékrész elején gól nélkül pörgettük lesz Borbát áthúzódó kiállítását. Egyre jobban nyomott a vendégcsapat, a mieink kétszer is csak tilosra tudták kiütni a pakkot. A 24. percben Bartók Pétert küldték 2 perces pihenőre, azonban a piros-kékek támadásait jól rombolták a mieink. Eközben Antek több ízben is nagyot fogott, miközben az ellenfél kihagyott egy üres kapus helyzetet. Sajnos érett az ellenfél gólja, ami 27.58-nál meg is érkezett, Szalma talált be az alapvonal közeléből. Alexei Kosourov érezte játékosai tanácstalanságát; időt kért, ami gyorsan eredményre is vezetett, összekapták magukat a mieink. A 28. percben kétszer is felálltak, beleérésre játszották be a korongot, ám az mindkétszer a kapu mellé pattant. Az etap fele táján Sági kapuja előtt alakult ki nagy tülekedés, a vendégek védelme csak nagy nehézségek árán tudott felszabadítani. Ebben a szakaszban kifejezetten jól ment a mieinknek a játék. A 35. percben Szabó Kornélt állították ki, ami megtörte a mieink lendületét. Tíz másodperccel később Antek hátranyúlt a kapuja mögé egy korongért, Csiki azonban elvitte, megkerülte a ketrecet és a túlsó vasnál a hálóba csúsztatta. Röviddel később Bartók Péter ugrott ki egy kósza koronggal, de a helyzetet nem tudta értékesíteni… A 38. percben Smirnov kapott 2+2 percet magas bottal való játékért, majd az ellenféltől Gált ültették ki. Még tartott Smirnov kiállítása, amikor 39.31-nél egy játékmegszakításban Kozmát és Nagy Zalánt is kiszórták. 3 a 4 ellen folytatódott a játék, mígnem három másodperccel a harmad vége előtt Szabó Zsolt megszerezte a vendégek negyedik gólját.

Az emberhátrányunk áthúzódott a 3. harmadra, a Vasas pedig Csiki révén már az első támadásuk végén gólra váltotta a fórt. Ezután ismét megsokasodtak a kiállítások; 43.43-nál Szukics, majd alig 3 perc múltán Spakovszky is kiült. A mieink nem tudták kihasználni az emberfórt, az ellenfél igen; egy kaput elkerülő korong Béres ütőjén változtatott irányt és a hálónkban kötött ki… Nem teljesen ok nélkül, egyre frusztráltabbá váltak a debreceni játékosok, de az ellenfél soraiban is nőtt a feszültség. A 49. percben kisebbfajta bunyó bontakozott ki, a vezéregyéniségek közül a mieinktől Spakovszky és Ellerbrock 2-2 percet kapott, a másik oldalon Gáspár pihenhetett egy kisbüntetés erejéig. A mérkőzés végéig egymás után négy darab 2 percest osztott ki a játékvezető, mindegyiket a vendégek kapták, de a mieink már nem tudtak újítani.

Az végeredmény ellenére a mieink jól és a mérkőzés elején eredményesen is hokiztak. Az ellenfél a játékerő tekintetében fölényben játszott, közülük hatan többé-kevésbé folyamatosan szerepeltek az ERSTE Ligában, a hatból öt gólt ők szereztek (összesen négyet lőttek emberelőnyből) és az asszisztok zöme is a nevükhöz fűződik. A debreceniek nélkülözték a betegséggel küszködő Ivanov Antont és Filep sem állhatott az együttes rendelkezésére, így a meccs felétől már nem voltak képesek elegendő ellenállást kifejteni. Mindezek ellenére végigküzdötték a találkozót és azt se felejtsük el, hogy az idei teljesítményükkel kiharcolták a negyeddöntőbe jutást! Bízunk abban, hogy onnan is sikerül majd tovább lépniük, ehhez azonban két meccset kell nyerni az UTE csapatával szemben!

Debreceni HK – Vasas SC 2-6 (2-1, 0-3, 0-2)
Gólszerzők: 
Bartók és Kozma, illetve Csiki(3), Szalma, Szabó Zs. és Béres