Edzőmeccsek a bajnoki szünetben

A magyar női válogatott olimpiai kvalifikációs tornája, illetve a Montenegró elleni Eb-selejtező miatt négy hétig nem játszik bajnoki mérkőzést csapatunk. Ennek az időszaknak a programjáról beszélt Köstner Vilmos a dvsckezilabda.hu honlapon.

0

89178198_3134083429982864_765724413256531968_o-300x200 Edzőmeccsek a bajnoki szünetbenFotó: DVSC Kézilabda Facebook

„Az olimpiai selejtezőre való eredményes felkészülés reményében, az összefogás jegyében plusz egy hetet kapott a válogatott a közös gyakorlásra – kezdte mondandóját a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője.

Ez a hosszú tétmérkőzés nélküli időszak szokatlan az életünkben, hiszen december 29-től, február 9-ig feszes volt a programunk, háromnaponként játszottunk. A Békéscsaba elleni meccs után volt az első szabad hétvégénk 2020-ban. Szükség is volt erre az időre, így fizikailag és mentálisan ki tudtuk egyenesíteni kicsit a csapatot. Ez látszott is az Érd elleni találkozón, a teljesítményünk már emlékeztetett az ősszel sikeresen szereplő csapat játékára. Jó sebességgel kézilabdáztunk, összefogottabb volt a védekezésünk és akadt több jó egyéni teljesítmény. Ennek köszönhetően nyertünk egy olyan meccset, amely a végelszámolásnál sokat nyomhat a latban, hiszen minimális előnyt szereztünk a negyedik-hatodik helyért vívott csatában. Az előttünk álló hetek lehetőséget adnak, hogy tovább menjünk azon a vonalon, ami a sűrű időszak után kell, az edzőmeccsekkel pedig a meglévő taktikai repertoárt lehet átvenni, szélesíteni.

A vezetőedző arra is kitért, hogyan alakul majd a csapat összetétele a bajnoki szünet alatt.

“Keretünkből Tóvizi Petra a magyar, Jelena Deszpotovics a montenegrói, Elke Karsten pedig az argentin válogatottal szerepel olimpiai selejtezőn, így ők természetesen nincsenek velünk. Igaz Elke Petránál és Jecánál hamarabb, március 23-án visszatér, de azon a héten Arany Rebeka és Vámos Petra hiányzik majd, ők a junior válogatottnál töltenek egy hetet. Nem lesz tehát teljes a keretünk, illetve mindig van kisebb betegség, sérülés. Bulath Anita a pénteki fejsérülése után még csak korlátozott mennyiségű munkát végez, Vámos Petra pedig megbetegedett, míg Szabó Panna bordazúzódás miatt nem végezhet teljes értékű munkát.”

A bajnoki szünetben négy edzőmeccset játszik a csapat, a Kisvárda, az NB I/B listavezetője, az Eger, valamint a Nagybánya jön Debrecenbe, és a Várda ellen idegenben is pályára lépnek a lányok.

A BAJNOKI SZÜNET PROGRAMJA
Március 12., csütörtök, 17.30
DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda
Március 19., csütörtök, 14.45
DVSC SCHAEFFLER–Eger
Március 24., kedd, 17.30
Kisvárda–DVSC SCHAEFFLER
Március 27., péntek, 15.00
DVSC SCHAEFFLER–Nagybánya